It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

cara menghilangkan parut. krim yang berkesan. (selain bio-oil) {gambar parut kemalangan}.
Monday, December 19, 2011 | 8:49 PM | 52 comments
salam semua!
awal bulan 3 tahun ni dulu aku penah kemalangan yang agak serius kan?
muka pun agak teruk berparut. 
rujuk entri ni : SINI
tak pernah lagi aku reveal muka berparut teruk dalam blog. haha
atas dasar nak share something yang berguna ni, aku boh. 
tapi korang jangan ngigau malam kang dah la ye.

 gambar atas ni lepas empat hari kejadian berlaku. kulit mati sana sini, pipi kanan yang terhantuk itu membengkak dan membesar dengan jayanya. berat btl pipi kanan tu. seyesli.

 hari keempat tu jugak baru pegi klinik cuci luka.
nyesal tak pegi klinik awal. doktor klinik tanya kenapa tak jahit?
aku ingat lagi masa masuk dewan bedah time eksiden tu, doktor situ kata takyah jahit, gam je.
in the end, jadi cam ni lah. terbelah sana sini.
T______T

nasihat aku : lebih baik jahit daripada gam luka apa2 sebab gam akan membuatkan parut anda hitam.

cukup dua minggu luka tu dah kering semua, dah tak payah pegi dressing hari-hari dekat klinik, aku start pakai krim ni.

 gambar ni hari ke 16. (akhir bulan 3)
iaitu hari aku berPBS dekat sekolah di Sg. Besar. malunya!
nampak sangat merah dan timbul-timbul parutnya. sobsob~ 

 awal bulan 4.
parut-parut kecil mula pudar.  
dah boleh tangkap gambar senyum walaupun masih jelas parut yang lain.

akhir bulan 4
parut-parut yang lain dah hilang. kulit dah sekata. parut pun tak timbul lagi.

awal bulan 6.
parut tinggal segaris je. itupun yang bekas gam. parut jahit tak jelas dah.
senyum pun dah semakin yakin!
haha. dah macam iklan pulak! *poyo*

 aku pakai krim ni lah!
MEDERMA.
kat mana-mana farmasi pun ada.
seriously best. sebab aku dah guna n percaya dia memang berkesan. tapi kena la rajin sapu.
doktor yang rekemen benda ni. mula-mula pakai kat tempat parut tu gatal gilos. tapi mama kata yang gatal tu la bagus sebab dia macam rawat luka tu dari luar. lepas dua tiga ari, tak gatal dah.

ramai orang bising guna bio-oil. guna bio-oil, tapi aku try krim ni lagi bagus sebab kat area muka kan berminyak, tambah-tambah dengan sakit-sakit , tu yang malas nak tempek minyak kat muka.

tapi tak pe..pas ni untuk parut kena Lintah Laut ni, aku try guna Bio-oil ye..
nanti aku bagitaw korang ape kesannya. 

di samping tu, aku makan Vitamin E cap Natopherol 400 I.U ni dengan jayanya selama 4 bulan.
alhamdulillah nampak perubahan pada kulit dan kulit mudah sembuh dan lagi halus. *konon*

Allah s.w.t tidak akan memberi dugaan kepada seseorang umatnya melainkan umat itu mampu menanggungnya. jadi, apa saja dugaan yang tiba, terimalah dengan hati yang redha. insyaallah.
 p/s : kejap je dah 10 bulan berlalu lepas eksiden tu :)


UPDATE (klik tajuk dibawah) :

Review penggunaan Kulit kayu manis untuk parut di muka


Labels: , ,


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!