It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Review penggunaan Kulit kayu manis untuk parut di muka
Wednesday, October 31, 2012 | 12:33 PM | 12 comments


Salam Semua. 

Seperti mana yang semua maklum yg aku penah eksiden setahun lepas dalam ENTRI INI,

aku ada parut yang tersergam indah di pipi kananku.


alhamdulillah banyak sangat2 kurang.

tapi lepas stop pakai mederma, dalam awal tahun hari tu,
aku ingat nak guna cara tradisional iaitu guna...

KULIT KAYU MANIS!


yeahhh..ramai jugak yang sarankan aku untuk guna kulit kayu manis ni.

Cara dia :

tumbuk / asah kulit kayu manis ni sehingga menjadi serbuk macam gambar atas tu..
kemudian campurkan sedikit air pada serbuk sehingga jadi macam pes.
dan pes tu tmpek pada parut yang ada.
dalam 15 minit, cuci hingga bersih.

AMARAN : jgn biarkan pek ni semalaman pada parut kalau rasa xnak muka melecur.
T___T

AMARAN : sangat panas dan sangat pedih guna ni.

dah rasa panas n pedih tu aku ingat berkesan lah. 
so aku letakk je..aku try ni dalam 2 minggu kot.
selalunya aku tunggu sampai kering dan terus je basuh.
merah tetap merah. macam melecur pun ada.
nak bagi sejuk, pakai pulak bedak sejuk.
tapi parut bertambah hitam!!
T___T
tapi hari terakhir kejadian tu, aku nak try pakai semalaman.
masa ni yg aku baca2 kat internet, mmg xde amaran kata jgn pakai semalaman.
sebab apa aku pakai semalaman? sbab aku rasa macam klu pakai lagi lama, lg ok kottttt!
memang merah dan rasa panas. tapi dalam hati tu aku pikir.

Haaa..mesti lepas ni parut tu tertanggal

pppffffttttttttttt!!!!!
T______T


Tahukah anda, bangun2 pagi tu, aku dah xdpt rasa pipi aku.
mengelembung mcm melecur kawasan yg aku tempek pes tu.
dan parut mcm itam sangat.

menyesal pun tak guna. aku tuam dengan aisssss je.
padan muka aku ye dakk..
tradisional konon. ppffft diri sendiri.

sobs. tapi apa kan daya, aku pergi jugak kelas dan balik tu kebeetulan kwn ajk mkn sushi king.
dgn berpipi merah mengelembung, aku pun pegi.

tarikh gambar : bulan februari 2012
masa ni baru2 lepas hari sukan. so kulit ala-ala manja hitam manis. pffft

ok nampak tak betapa merah dan mengelembungnya parut aku tu??
haih. mungkin kalian tak nampak..tapi aku nampakkkkk!
T____T

dan hasil selepas seminggu mengelembung tu surut dan habis mengelupas kulit aku tu, yaaa..parut jadi hitam.
terima kasih kulit kayu manis.
saya taknak pandang awak lagi. 
T______T

*makcik aku kata kulit kayu manis ni memang elok tapi kalau untuk parut demam campak atau jerawat je lah. cara dia dah jadi serbuk, gosok je kat parut tu dengan serbuk tu.*

Sekian review saya untuk kali ini. tsk tsk tsk~~


P/s : kisah ni dah lama, bulan februari dulu ni, tapi disebabkan makin byk kerja, aku terlupa. xpe. lepas ni aku buat review dermatixs pula yaaaa!

Labels: , ,


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!