It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Thursday, November 22, 2012

Review dermatix pada parut timbul



Salam semua.

dulu dah buat review mederma ---> LINK

dan dah buat jugak review kulit kayu manis -----> LINK

pada parut eksiden teruk setahun lepas pada pipi aku yang ni -------> LINK

(boleh right clik dan open new tab je pada LINK berkenaan) 

sekarang masanya untuk dermatix.

ramai yang tanya berkesankah guna dermatix?

tak perlu cakap banyak. sat aku tempek gambar hangpa semua tengok na~

dermatix ni apa?

dermatixs ni macam ubat jerawat yg korang tempek kat jerawat tu.

tapiiiii~ yang ni : 
tak berminyak
tak melekit macam mederma
cepat meresap dalam kulit

yang paling best, boleh pakai sebelum pakai bedak or foundation.
ala2 concealer berubat. heee~
kalau beli, mmg ada buku panduan dalam tu dan dia akan ajar mcm mn cara nak guna.
terbaikkkk! :)


parut merosakkan kejelitaan?

sentaphatimaknakkk!
*nangis belakang almari*
T_____T

ni gambar sebelum guna dermatix iaitu paling tepat, setelah 4 bulan tragedi guna kulit kayu manis.
lepas recover dari gemembung hitam tu, aku mcm trauma nak pakai apa2..
tapi ini hati aku mcm tergerak nak try..


ni masa praktikal bulan 8. masa tengah2 bulan ramadhan dulu..masa tu baru nak pakai

kengkonon dah dekat raya baru timbul kesedaran nak pakai. padahal raya dh nk dekat.
T__T


yang ni selepas sebulan aku pakai.
alhamdulillah nampak kurang. sedara mara masa raya pun tegur kata dah kurang nampak..
seronok sikit hati den :)

walaupun mahal mende alah kecik tu, tapi puas hati. takpaaa :D

ada packing 10g dan 15g kot tak silap..kecik gila 10g tu. harga tak jauh beza sangat.
aku beli 15g ni dalam RM59 or RM69..
tapi tahan lama tak pa..skrg pn xabis2 lagi. huuuu~
tapi cuti ni lupa bawak balik kampung. tertinggal kat KL. 
*tepuk dahi*


 p/s : cuba selagi terdaya :)


24 comments:

Nurul Farhana said...

Wink2, saya pon ade pakai dermatix ni, tapi untuk parut jerawat,
boleh tahan berkesan, tapi kne pakai konsisten gitu :)

aida4eva said...

nurul farhana : alhamdulillah kan..dengan izin allah berkesan..pakai apa pn kena disiplin kan kan :)

aizamia3 said...

Alhamdulillah..
anak akak pun guna ni..

Khai Artzfar said...

weh parut kau macam aku,. tapi aku kena 15 tahun dulu. kesan dia kalau senyum, tisu tetap koyak kat part situ, -__-" lama x amik masa hilang?

Nana said...

pakai kat muka je ke..
ermm...mcm blh cuba ni...

Anonymous said...

Hey, I think your blog might be having broωser cοmpаtibility issues.
When I loοκ at your websitе in Chrome, it lookѕ fine but when
opening in Internet Exploreг, it has some oѵeгlapρing.
Ι just wantеd to give you а quick heads uр!
Οther then that, teгrіfic blog!
Stop by my page - scarring

aida4eva said...

aizamia3 : alhamdulillahh..kena rajin2 pakai taw kak :)

aida4eva said...

Khai : kejap je aku guna..tak sampai 2 bulan pun..alhamdulillah kurang dah :) try la guna gak~ mudah2an berkesan Insya ALlah~

aida4eva said...

Nana : muka boleh, kat area badan pun boleh gak awak :)

Anonymous said...

salam,,hehehhe,,ade google psl nk hilangkan parut jerawat, then nmpk blog u,,,Alhmdulillah,,,muka u dh ok sgt2 skrg.....u still pakai lg ke yunk?agak2 kalo apply utk parut jerawat yang berlubang2 cm kat muka i nih ok x? jerawat i teruk,,hbis muke ade parut yg cm lubang2 tuh,,dala payang nk hilangkan,,tatau nk pakai ape dh:(

aida4eva said...

anon : alhamdulillahhh..yup yup..skrg still pakai lg..kalau malas tu, guna bedak sejuk :) boleh je try insyaAllah..parut2 baru lg senang hilang :) nak try herbalife punya produk muka x? insyaallah masalah muka bleh ilang..kwn i rmai yg pakai..smua kulit muka dah ilang parut dan makin halus kulit :)

Anonymous said...

google2 pasal dermatix jmp blog ni..nk try.ada parut bekas nk buang tahi lalat idup. terlebih letak ubat tu bukan tahi lalat je mati dengan kulit2 area2 tepi dia sekali jadi hitam legam..lepas buat minor surgery n pakai gel dan berbiji2 antibiotik telan luka tu dh nak hampir kering..dlm perancangan luka ni kering terus nk amik dermatix..harap2 dpt ilang cepat parut ni sbb baru lagi..dh la kat muka..nasib baik boleh tutp guna rambut depan ..

Anonymous said...

dermatix ? parut gatal or parut kudis bule ilang ta ?

Anonymous said...

Assalam nk tye...sy ade kesan parut timbul pnjg dr ats kening,smpai hujung dahi...parut ny da 18 thn akibat di langgar lori...antara mederma dan dermatix mane yg lebih berkesan??perasaan malu smpai skrg x hilang,cover parut dgn rambut..

Insan Pilihan.. said...

Salam..

Sy skrg tgh guna dermatik ultra.. Parut kmlgn.. Baru 2 bulan lebih dari tarikh kejadian.. Tapi gunanya, sgt2lah baru.. Doktor pakar yg suggest.. Luka sy pada bahagian muka.. Di bawah mata(parut pemedahan plastik), dan di atas bibir(luka jahit).. Masuk hari ni dah 8 hari pakai.. Alhamdulillah.. Mmg rasa ada perubahan.. Disamping tu saya juga ada ambil vitamin e, blackmores bio 500.. Ambil sebiji sehari.. Sy masih baru dgn semua ni.. Diizinkan Allah.. Mungkin akan lebih nampak kesannya dlm sebulan dua lagi.. Insya' Allah..

Sy tertarik dgn blog awk.. Bnyk info didlmnya.. Sy bnyk buat research dan kebetulan jumpa blog awk ni..

Kebesaran Allah itu mengatasi segala-galanya.. Kita adalah antara insan pilihan-Nya.. Bila kita redha dgn sesuatu.. Allah pasti membantu kita.. Dan Dia selalu bersama hamba2Nya.. Allah yang memberi.. Maka Allah jualah yang akan menyembuhkannya.. Insya' Allah..

Awak pun mungkin dah baik dengan sepenuhnya saat ni.. Sy teka saja :) Mudah2an.. Alhamdulillah.. Semoga Allah permudahkan segala urusan hamba2nya.. Insya' Allah..

Cik Eka said...

Hai aida. Ika pun td google pasal parut timbul. Jumpa blog awak. Ika bru lpas eksiden 2 mnggu lpas. Baru nmpk mungkin ada parut timbul kt atas bibir. Aduh. Wedding lg 3 bulan 2 mnggu. Skang ika pki mederma. Kt lutut nmpk kurang skit. Nk try la demartic ni

Cik Puan Anis said...

rasa mcm nak try juga dermatik, mcm best ja dr mederma

MR noor said...

Guna laa dermatik ultra lagi berkesan untuk bekas jatuh dgan bekas bedah..disyor oleh dokter..2gram dlam rm120 mcam tu laa..

Anonymous said...

Hai . Apa jadi dengan parut awak lepas setahun ni eh ?

aida4eva said...

hai hai semua..maaf xdapat reply semua satu persatu..agak sibuk kebelakangan ni..

apa yg terjadi pada parut ni sekarang?
lepas sy lose weight 10kg, parut ni makin timbul pulak..maybe sebab skin mengecut sebab turun brat dan badan n muka mengecut. (kot?) haha


so memang sedih lah. saya skrg ni tgh undergo laser treatment untuk hilangkan sepenuhnya hitam bawah parut ni. sebab nya hitam tu still nampak walau sikit n orang stil tegur kalau pegi mana2. katanya ada celak kat pipi lah, ada dakwat pen kat pipi lah.

sentap hati mak tahu? sobs~

apa2 nak tny or share, bley la wasap kite ye :)

+6013-2858185

Anonymous said...

Produk harbalife tu apa nma? Awat aida tak guna ja produk harbalife? Maaf klau soalan biadap skit sbb sy mmg cmni..hehe

aida4eva said...

hai anonymous..
masa kena ni tahun 2012..sy stat consume hlf pon tahun 2013..so macam mana nak guna kan sbb sy xtahu produk ape..tak pe la biadap sikit sekali sekala. haha..jgn wat kat org lain. tak baik..tak baik..

Anonymous said...

Please update awak punya laser treatment sebab saya tgh kecewa sangat dengan muka saya. Bersyukur memang ya cuma bertahun juga struggle ni

Anonymous said...

Salam. Nak tnya bt laser treatment kt mn? Kos rawatan skali bt laser brpe? Berkesan x dan brp kali bt rawatan? ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...