It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Tips rancang percutian. Krabi 4hari 3 malam.
Saturday, July 25, 2015 | 12:00 AM | 0 comments
Salam semua!

Bulan 6 haritu seminggu terakhir cuti sekolah, aku dan suami acah2 honeymoon ke Krabi. Dah kawen almost 4 bulan, baru dapat g honeymoon kekdahnya.

tapi takde la amek pakej honeymoon pon. Semua style backpackers je kita yg rancang perjalanan kita sendiri.


Ni jugak antara tips2 untuk bercuti dengan bajet rendah tapi happy. Bercuti tengok negara orang, tak hepi lagi jemah oit?hahah

First, bila airasia on sale je, bukakweb tu laju2.Make sure sebelum tu dah key in dah nama guest, details and family yang nak ikut. Tak de la masa nak beli baru jerit2 cepat2 mintak nombor passport/ic dia. hahha #akuleteww
Nak senang usha, ko usya waktu pas subuh or tgh2 malam, takde masuk waiting room lama sangat. HAHA
Aku dapat tiket return Krabi-KL RM500 utk 2 orang.
I bet ada yang dapat lagi murah.
Siapa cepat dia dapat la kennnnn~

Nak tengok macam mana cara book tiket, tengok link ni -----> LINK



Second, bukak trivago/Expedia untuk cari hotel yang berkenan di hati. Cuba cari yang walking distance je dengan main attraction yang ada. bukak maps. part ni aku usya almost 2 weeks.
tu pon dapat hampeh jugak sikit. hahah



Aku book 'Aonang Orchid Resort' thru expedia. bayar that time gak. guna kad debit Maybank. Kat sini pon sangkut memula. Sebab dia nak Mastercard/Visa sebab dia nak terus potong duit engko.
First, g sesiap bank yg korg nak guna, aktifkan penggunaan luar negara, pastu hidupkan astercard/Visa serta tingkatkan kadar amount yg leh guna. RM500 memang leh guna, incase la pape hal korg nak hotel berbintang-bintang kan, baik tingkatkan sikit.

Setel hal bank, usya 2-3 kali web expedia tu sebab ada time2 petang dalam kol 3-6petang dia ada wat diskaun lebih pada hotel2 tu. So jimat sikit.
Kalau book guna expedia. harga dia tulis tu untuk 1 malam je.Jangan nak terkejut bila dia dh total up last sekali taw.
Tapi kalau guna booking.com, dia total up sesiap harga berapa malam yang korang nak.



Tapi bila dah ada kat sana. aku rasa, kalau korang banyak masa bila dh kat sana nanti, better book 1 malam je. Next day, korang jalan2 la area situ cari hotel yang lagi cantik n murah. lagi puas hati.
Macam aku aritu ada sedikit penyesalan la dari segi customer service n keindahan perkhabaran dari rupa sebenar. HAHA

bab tu nanti aku cerita naa~

nanti aku update ape aktiviti aku 4 hari 3 malam kat sana, kedai makan yang best, n gitu-gitu lah. 

Tata Korang! selamat berayaaaaa! <3 font="">


Labels: , , , , , ,

Ahlan Wa sahlan ya Ramadhan.
Wednesday, June 17, 2015 | 5:50 PM | 0 comments


Selamat berpuasa esok semua!

Mesti kaum ibu-ibu atau yang duduk bujang tu dah pikir ape nak makan sahur karang, ape nak makan berbuka esok kennnnnn~!

Well, bila dah besar ni hari2 pikir menu je la tak habis2. 

Dulu, ape yang terhidang, ngap sajor!

tapi sekarang ni dah nesar, nak makan kena masak or beli sendiri, itu la cabarannya.

Tambah2 lagi kalau libatkan orang lain. 

Boleh jadi perang dunia kedua oooo tanya nak makan kat mana? Nak makan ape jap lagi?

Hahahahahah

Well, Bulan puasa ni memang bulan yang barokah. Jangan kita sia-siakannya dengan melantak makan waktu berbuka/sahur sampai tersandor kenyang macam ular sawa lepas telan sekor kerbau. HAHAH

Bawak-bawak ke masjid untuk jemaah maghrib, isyak n terawih. Kalau xdapat ke masjid, solatlah di rumah, Bukan penghalang pon kalau xde kawan nak ajak kita ke masjid.

Yang penting, usaha kita. Kalau tak banyak, sikit.Yedak?

Marilah kita berubah ke arah kebaikan. 
mudah2an puasa kita semua diterima Allah swt. Insyaallah. Aminnnnn!

Labels:

Cara untuk tahan lapar di bulan ramadhan.
Tuesday, June 2, 2015 | 11:02 AM | 0 comments


SALAM SEMUA!

lagi 16hari nak puasa dah..dah ganti puasa ke belum?? haaa..bg yg xtahan lapar tu, Saya ada tips mcm mn nak tahan lapar sepanjang ramadhan.
yang paling best, lengkap nutrisi dan boleh juga turun berat bagi yg nak ramping masa hari raya nanti.

apa cara dia? haaaa..


sahur dengan shake herbalife la..mcm mn boleh bg kenyang dgn minuman shake ni je?? sebab shake ni kaya dgn nutrisi lengkap dlm satu hidangan...lengkap karbo,serat n protein..nak lg kenyang n tahan lapar disamping reshape, ambil sekali formula 3..memang terbaik!

tengok gambar dalam pamplet ni pon dh meyakinkan betul x? hihi

contact us at 0132858185 for consultation.




Labels: , , , , , , , , ,

Pengedar Herbalife
Monday, May 11, 2015 | 2:53 PM | 0 comments
Salam semua!

Pernah dengar apa itu Herbalife? Teringin nak mencuba tapi tak tahu caranya? Meh roger kiteee kat 0132858185..kita boleh share macam mana nak start herbalife.


Di Herbalife, falsafah Gaya Hidup yang Sihat dan Aktif dititikberatkan sebagai langkah ke arah menjadikan diri anda yang terbaik dari segi kesihatan. 
Banyak orang yang mengelak apabila mereka mendengar istilah ‘gaya hidup yang sihat dan aktif’ kerana mereka membayangkan mereka terpaksa bersenam secara ekstrem selama berjam-jam. 

Walaupun bersenam secara intensif ada manfaatnya, namun gaya hidup yang sihat dan aktif juga menyumbang secara positif ke arah kesejahteraan fizikal dan mental anda. Ia bukanlah susah. Perubahan kecil kepada kehidupan harian dan diet anda bagaikan perumpamaan, ‘sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit’ dalam tempoh jangka panjang.
Sama ada anda seorang yang cergas atau tidak cergas, anda sebenarnya berupaya menjalani gaya hidup yang lebih sihat dan lebih aktif.
Jadi, marilah kita bersama-sama menjalani hidup dengan lebih aktif dan makan makanan yang lebih sihat yang bagus untuk tenaga dan kesihatan anda! :)
Saya sebagai ahli bebas herbalife sedia membantu anda! :)

Tanya saya bagaimana :) hubungi saya melalui call/sms/whatsapp/telegram ; 013-2858185

Labels: , , , , , , , , , , ,

Herbalife bagus ke?
Saturday, May 9, 2015 | 2:32 PM | 0 comments
Kenapa pilih herbalife ?
Tahukah anda bahawa amalan diet yang drastik iaitu dengan memakan ubat, berat badan berupaya untuk turun dengan cepat. Sebenarnya berat yang hilang itu adalah berat air dan otot. Namun, selepas itu, ketika anda menjalankan pemakanan yang normal semula, berat anda akan mengalami pertambahan yang luar biasa dan sukar dikawal ! KENAPA ?
Ramai tidak sedar mereka mengamalkan diet yang salah sehingga terpaksa berlapar semata-mata mahu menurunkan berat badan. Apabila kurang makan (jumlah kalori kurang daripada yang diperlukan iaitu 1,200 kalori untuk wanita dan 1,800 kalori bagi lelaki), badan bertindak balas dengan mengambil protein daripada otot sebagai bekalan tenaga. Ini kerana rantaian protein lebih mudah dipecahkan bagi mendapat tenaga, sebaliknya lemak akan disimpan. Proses ini menyebabkan berat badan turun dengan cepat.

Apabila badan menggunakan protein daripada otot, bermakna kuantiti otot semakin sedikit. Ia bermakna metabolisme juga semakin rendah. Sedihnya, kadar metabolisme yang hilang ini tidak berganti. Anda kekal dengan kadar metabolisme rendah. Ini sebabnya apabila seseorang itu kembali kepada tabiat pemakanan asal, mereka mengalami masalah pertambahan berat badan.
"Tenaga yang tidak digunakan disimpan sebagai lemak. Lama kelamaan simpanan lemak dalam badan meningkat dan menyebabkan seseorang itu bertambah gemuk."
Jawapan kepada masalah anda adalah HERBALIFE SHAPEWORKS, iaitu satu program yang terbukti secara Saintifik dengan kajian oleh pakar terhebat di dunia, Selamat dan Semulajadi, Tanpa Kesan Sampingan, Tanpa Bersenam, Tanpa Berlapar, Efektif dan Mudah, dan Halal.



Mengapa Herbalife ?
Herbalife merupakan satu produk yang berteknologikan "Celular Nutrition" di mana sel badan akan dibekalkan dengan nutrisi yang lengkap dan seimbang. Teknlogi ini telah dihasilkan oleh pakar-pakar pemakanan yang termasyur dan teknologi ini telah di patenkan dan tiada produk lain yang menggunakan teknologi yang hebat seperti ini.
Syarikat ini telah berusia lebih 33 tahun. Dengan adanya produk-produk hebat, syarikat dapat kekal sehingga ke hari ini. Inilah buktinya kehebatan Herbalife :-
1- Disenaraikan dipapan utama Bursa saham New York.
2- Mempunyai Medical advisory Board yang terbesar di dunia bagi memastikan produk adalah yang terbaik.
3- Memiliki Makmal Molekul Nutrisi sendiri atas nama pengasas Herbalife sendiri, Mark Hughes Cellular & Molecular Nutrition Lab di Universiti of California, Los Angeles (UCLA)
4- Beroperasi di 89 buah negara. Ini menunjukkan produknya sesuai untuk semua orang.
5- Terdapat sebanyak 60 juta testimoni bertulis dari pelanggannya.
6- Paling penting, PRODUK INI ADALAH HALAL dan mempunyai sijil IFANCA.
7- Herbalife adalah penaja utama kepada L.A Galaxy serta Lionel Messi dan kini Christiano Ronaldo adalah duta herbalife yg terbaru.

8- Ibu mengandung dan menyusukan anak juga boleh mengambil produk herbalife dan ianya selamat utk diguna pakai . Kalau produk pelangsing lain? BOLEH?? Tidak sama sekali. Dengan herbalife anda akan kurus secara mantap, bukan kurus menggelebeh dan kuasa shapeworks sgt effektif. Boleh bentukkan badan, pinggang dan muka juga ! Produk lain tidak ada shapeworks seperti HERBALIFE ! 





Turunkan berat badan secara efektif
Kekalkan berat badan secara konsisten
Naikkan berat badan sehingga ideal

Call/sms/whatsapp -
Aida - 0132858185
Wan - 0194114855

Labels: , , , , ,


Older Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!