It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Pengedar Herbalife
Monday, May 11, 2015 | 2:53 PM | 0 comments
Salam semua!

Pernah dengar apa itu Herbalife? Teringin nak mencuba tapi tak tahu caranya? Meh roger kiteee kat 0132858185..kita boleh share macam mana nak start herbalife.


Di Herbalife, falsafah Gaya Hidup yang Sihat dan Aktif dititikberatkan sebagai langkah ke arah menjadikan diri anda yang terbaik dari segi kesihatan. 
Banyak orang yang mengelak apabila mereka mendengar istilah β€˜gaya hidup yang sihat dan aktif’ kerana mereka membayangkan mereka terpaksa bersenam secara ekstrem selama berjam-jam. 

Walaupun bersenam secara intensif ada manfaatnya, namun gaya hidup yang sihat dan aktif juga menyumbang secara positif ke arah kesejahteraan fizikal dan mental anda. Ia bukanlah susah. Perubahan kecil kepada kehidupan harian dan diet anda bagaikan perumpamaan, β€˜sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit’ dalam tempoh jangka panjang.
Sama ada anda seorang yang cergas atau tidak cergas, anda sebenarnya berupaya menjalani gaya hidup yang lebih sihat dan lebih aktif.
Jadi, marilah kita bersama-sama menjalani hidup dengan lebih aktif dan makan makanan yang lebih sihat yang bagus untuk tenaga dan kesihatan anda! :)
Saya sebagai ahli bebas herbalife sedia membantu anda! :)

Tanya saya bagaimana :) hubungi saya melalui call/sms/whatsapp/telegram ; 013-2858185

Labels: , , , , , , , , , , ,

Herbalife bagus ke?
Saturday, May 9, 2015 | 2:32 PM | 0 comments
Kenapa pilih herbalife ?
Tahukah anda bahawa amalan diet yang drastik iaitu dengan memakan ubat, berat badan berupaya untuk turun dengan cepat. Sebenarnya berat yang hilang itu adalah berat air dan otot. Namun, selepas itu, ketika anda menjalankan pemakanan yang normal semula, berat anda akan mengalami pertambahan yang luar biasa dan sukar dikawal ! KENAPA ?
Ramai tidak sedar mereka mengamalkan diet yang salah sehingga terpaksa berlapar semata-mata mahu menurunkan berat badan. Apabila kurang makan (jumlah kalori kurang daripada yang diperlukan iaitu 1,200 kalori untuk wanita dan 1,800 kalori bagi lelaki), badan bertindak balas dengan mengambil protein daripada otot sebagai bekalan tenaga. Ini kerana rantaian protein lebih mudah dipecahkan bagi mendapat tenaga, sebaliknya lemak akan disimpan. Proses ini menyebabkan berat badan turun dengan cepat.

Apabila badan menggunakan protein daripada otot, bermakna kuantiti otot semakin sedikit. Ia bermakna metabolisme juga semakin rendah. Sedihnya, kadar metabolisme yang hilang ini tidak berganti. Anda kekal dengan kadar metabolisme rendah. Ini sebabnya apabila seseorang itu kembali kepada tabiat pemakanan asal, mereka mengalami masalah pertambahan berat badan.
"Tenaga yang tidak digunakan disimpan sebagai lemak. Lama kelamaan simpanan lemak dalam badan meningkat dan menyebabkan seseorang itu bertambah gemuk."
Jawapan kepada masalah anda adalah HERBALIFE SHAPEWORKS, iaitu satu program yang terbukti secara Saintifik dengan kajian oleh pakar terhebat di dunia, Selamat dan Semulajadi, Tanpa Kesan Sampingan, Tanpa Bersenam, Tanpa Berlapar, Efektif dan Mudah, dan Halal.



Mengapa Herbalife ?
Herbalife merupakan satu produk yang berteknologikan "Celular Nutrition" di mana sel badan akan dibekalkan dengan nutrisi yang lengkap dan seimbang. Teknlogi ini telah dihasilkan oleh pakar-pakar pemakanan yang termasyur dan teknologi ini telah di patenkan dan tiada produk lain yang menggunakan teknologi yang hebat seperti ini.
Syarikat ini telah berusia lebih 33 tahun. Dengan adanya produk-produk hebat, syarikat dapat kekal sehingga ke hari ini. Inilah buktinya kehebatan Herbalife :-
1- Disenaraikan dipapan utama Bursa saham New York.
2- Mempunyai Medical advisory Board yang terbesar di dunia bagi memastikan produk adalah yang terbaik.
3- Memiliki Makmal Molekul Nutrisi sendiri atas nama pengasas Herbalife sendiri, Mark Hughes Cellular & Molecular Nutrition Lab di Universiti of California, Los Angeles (UCLA)
4- Beroperasi di 89 buah negara. Ini menunjukkan produknya sesuai untuk semua orang.
5- Terdapat sebanyak 60 juta testimoni bertulis dari pelanggannya.
6- Paling penting, PRODUK INI ADALAH HALAL dan mempunyai sijil IFANCA.
7- Herbalife adalah penaja utama kepada L.A Galaxy serta Lionel Messi dan kini Christiano Ronaldo adalah duta herbalife yg terbaru.

8- Ibu mengandung dan menyusukan anak juga boleh mengambil produk herbalife dan ianya selamat utk diguna pakai . Kalau produk pelangsing lain? BOLEH?? Tidak sama sekali. Dengan herbalife anda akan kurus secara mantap, bukan kurus menggelebeh dan kuasa shapeworks sgt effektif. Boleh bentukkan badan, pinggang dan muka juga ! Produk lain tidak ada shapeworks seperti HERBALIFE ! 





Turunkan berat badan secara efektif
Kekalkan berat badan secara konsisten
Naikkan berat badan sehingga ideal

Call/sms/whatsapp -
Aida - 0132858185
Wan - 0194114855

Labels: , , , , ,

Cara saya berpuasa dengan herbalife
Friday, May 8, 2015 | 10:34 AM | 2 comments

Salam semua!



tahun ni akan jadi tahun ketiga aida berpuasa dengan herbalife.

alhamdulillah seronok sangat.
bersiap untuk sahur tak sampai 3minit.

kalau dulu, bangun, goreng itu ini, masak itu ini, siap berpeluh baru boleh makan.
sekarang ni, ambik f1+f3, teamix, aloevera dan kurma
siap!

mudah kan?

heeeee~

untuk berbuka pun pening kan nak makan ape?
aida shake je untuk berbuka. 
kenyang n bertenaga untuk beribadat.

dah setel terawih semua baru makan light dinner.
alhamdulillah mudahnya dengan herbalife 

:D

alhamdulillahh..

Ah lan wa sahlan ya ramadhan.


nak berpuasa macam saya?

:)



contact us :

Aida
Call/ SMS/whatsapp : 013-2858185
Facebook : Aidatul Amiza (LINK)

Wan


Call/ SMS/whatsapp : 019-4114855
Facebook : Ahmad Ridhwan (LINK)


Labels: ,

semak status halal produk.
Tuesday, April 7, 2015 | 9:41 AM | 0 comments
salam semua!

pernah tak terfikir nak beli mana2 supplement or vitamin tapi ragu2 halal ke idok??

haa..kalau international brand, kita leh check kat ifanca..klik link bawah ni..ni lebih kurang sama mcm jakim tapi ni international punya.

www.ifanca.org/Pages/Certified-Products.aspx

herbalife pulak? halal tak? haaaa..

nah ygk ni..opkosss la halalan toyyibannnπŸ˜‰



marilah kita sama2 jaga pemakanan kita.
 sebab ape pemakanan ni penting? sebab makanan ni jadi darah daging kita sampai la ke akhirat nanti. 
pastikan halal, baru pilih 😘..

sekiannnn untuk ariniiiiiπŸ˜„

Labels: , , , , , , ,

Ketahui mengenai Obesiti!
Thursday, March 26, 2015 | 12:00 AM | 0 comments

Laporan Kesihatan tentang Obesiti

Susan Bowerman, MS, RD, CSSD

Salam semua!

ha-wm-wellness-report-obesity


Bukan lagi satu rahsia bahawa sebagai sebuah negara, kita semakin gemuk - statistik baru-baru ini mendedahkan bahawa terdapat dua kali ganda orang Amerika yang obes hari ini berbanding hanya tiga puluh tahun yang lalu. Dan, bersama-sama dengan bertambahnya berat ialah peningkatan risiko penyakit kronik seperti kencing manis dan tekanan darah tinggi - jadi epidemik yang terus meningkat tentunya memberi tekanan lanjut kepada sistem penjagaan kesihatan kita.

Obesiti tidak cerewet memilih mangsa - tanpa mengira jantina, umur, atau bangsa, berjuta-juta orang menderitainya. Tetapi satu laporan* yang diterbitkan baru ini dari Pusat Kawalan Penyakit (CDC) menunjukkan bahawa kumpulan penduduk tertentu lebih terjejas daripada yang lain.
Menurut data yang dikumpul daripada Kajian Pemeriksaan Kesihatan dan Nutrisi Kebangsaan 2003-2004, yang dikenali dengan singkatan NHANES - obesiti menjejaskan 45% daripada orang kulit hitam dan hampir 37% daripada orang Hispanik, berbanding dengan kadar prevalens rendah kira-kira 31% dalam kalangan orang kulit putih. 

Tidak menghairankan, perbezaan geografi juga dilaporkan. Kadar obesiti yang lebih besar dapat dilihat di kawasan Selatan dan Barat Tengah berbanding dengan Timur Laut dan Barat.
Laporan itu memetik tiga faktor utama yang mungkin mengambil kira perbezaan di antara penduduk - tabiat senaman, corak diet dan sikap mengenai berat badan. Berbanding dengan orang kulit putih, sebagai contoh, orang kulit hitam dan Hispanik kurang cenderung mengambil bahagian dalam aktiviti rekreasi biasa - sebahagiannya kerana mereka adalah minoriti dan masyarakat berpendapatan rendah mungkin mempunyai kurang lokasi di mana mereka boleh melibatkan diri dalam senaman dengan selamat.


Ia juga telah didokumenkan bahawa di kawasan kejiranan dengan populasi minoriti yang besar terdapat kurang pasar raya rangkaian, kedai atau pasar tani dan lebih banyak restoran makanan segera - yang bermaksud bahawa pilihan yang lebih sihat kurang tersedia. Dan, walaupun ia boleh diakses, makanan sihat secara relatif adalah lebih mahal daripada makanan segera yang berlemak dan sarat gula.
Sikap mengenai saiz badan juga memainkan peranan dalam menjelaskan perbezaan dalam kadar obesiti dalam banyak kebudayaan, berat badan berlebihan tidak dianggap sebagai sifat negatif. Wanita kulit hitam dan Hispanik, sebagai contoh, melaporkan kepuasan yang lebih besar dengan saiz badan mereka berbanding wanita putih - yang bermaksud mereka kurang cenderung cuba menurunkan berat badan. Jadi, wanita kulit putih mungkin mempunyai lebih banyak masalah dengan imej tubuh negatif dan diet kronik, wanita minoriti pula menggalakkan penerimaan berat badan yang tidak sihat dan masalah kesihatan yang dikaitkan dengannya.


Mencari strategi yang berkesan untuk memerangi epidemik ini adalah kritikal. Program dana CDC di 25 negeri untuk menangani obesiti, terutamanya dalam kalangan penduduk minoriti. Tetapi sasaran tingkah laku dalam program ini - pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran dan lebih banyak aktiviti fizikal - merupakan strategi utama bagi setiap orang yang berjuang dengan berat badan berlebihan.

Susan Bowerman ialah konsultan Herbalife.


*Pusat Pengawalan Penyakit. Perbezaan dalam Kelaziman Obesiti Dalam Kalangan Orang Dewasa Berkulit Hitam, Putih dan Orang Hispanic --- Amerika Syarikat, 2006β€”2008. Laporan Mingguan Morbiditi dan Mortaliti, 17 Julai, 2009 / 58(27);740-744

Labels: , , , , , , , , , , , , , ,


Older Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!