It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Suatu Nukilan..
Thursday, November 27, 2014 | 12:51 PM | 0 comments
Bissmillaahir rahmaanir rahiim.. Dengan nama Allah.. Yang Maha Pengasih.. Lagi Maha Penyayang..


Lama rasanya aku tak update blog ni.. Agak sibuk sikit kebelakangan ni.. Hari ni terasa nak buka blog ni menconteng itu ini berkaitan hidup.


Pejam celik.. Dah lebih 3 tahun berlalu dari tarikh aku kemalangan.. Sesungguhnya.. Allah itu Maha Mendengar.. Segala rintihan hamba2Nya.. Cuma kita sebagai hambaNya.. Jangan pernah jemu untuk meminta dan mengadu padaNya.. Yakinlah dengan kebesaranNya.. Yang mengatasi segala-galanya..


Hari berganti hari.. Bulan berganti bulan.. Tahun berganti tahun, 
Banyak perubahan pada aku.. Terima kasih Ya Allah.. Kerana selalu berada disisi hambamu.. Yang kerdil ini.. Terima kasih untuk kesembuhan ini Ya Allah.. 

Walau masih menjalani rawatan untuk pulih sepenuhnya, aku harap dapat dikebalkan hati untuk menerima kententuanmu selepas ini.

kini aku juga sedang sibuk merancang persiapan itu ini untuk hari bahagia aku dan kamu.
Maka aku juga memohon padaMu yang Satu.. Berikanlah juga kesembuhan dan kekuatan dihati ini Ya Allah.. Agar aku selalu kuat untuk terus berjuang dalam melalui ujian dariMu.. Hanya Engkau sahajalah yang mengerti apa yang tersirat dihati ini Ya Allah..

Tak semua akan rasa apa yang kita lalui.
Tak semua akan rasa apa yang kita harungi bagi mencapai sesuatu.
Pasti ada halangan ditengah-tengah yang mengganggumu yang membuatmu keliru.

Ketika Allah mengambil sesuatu dari genggamanmu.. Dia tidak menghukummu.. Namun hanya membuka tanganmu..Untuk menerima seseuatu yang lebih baik..

Ya Allah.. Sesungguhnya.. Hanya Engkau sahajalah yang lebih mengetahui.. Apa yang terbaik.. Dan apa yang Engkau rancangkan.. Untuk hambaMu ini.. Aku pasrahkan segalanya hanya kepadaMu Ya Allah.. Yang Maha Pengasih.. Lagi Maha Penyayang..




Dieting tips. How to lose weight.
| 12:43 PM | 0 comments

Make the Portion and Calorie Cut


Americans have completely skewed ideas about portion size. No other country on earth offers portions as enormous as the ones here. Honestly, go anywhere else in the world and order a meal. You'll see the difference.
We're conditioned to believe that more equals better. Just look at the endless marketing of fast food; we're constantly encouraged to eat more in order to take advantage of a "bargain." But what kind of a bargain are you getting if you're eating 100 french fries in one sitting just to save a quarter you wouldn't have spent in the first place? And the reality is that Americans are paying for this illogical thinking with their health and their lives.
Here are a few techniques you can use to keep your portions under control.
  • If you're at home, use smaller plates. This creates the illusion of eating a bigger serving.
  • If you're at a restaurant and you know the portions are going to be huge, ask the server to put half your meal in a doggie bag before it even hits the table. This saves you money as well as unnecessary calorie overload.
  • Share an entrée with your dining partner.
  • Make a new rule for yourself: Always leave something on your plate. This reminds you that you are in control of the food, not the other way around. A little bit of empowerment can go a long way!
Kalender cuti sekolah 2015
Wednesday, November 12, 2014 | 12:00 AM | 0 comments

Salam!

mesti ramai yang tertanya-tanya dan ternanti-nanti kalender tahun depan kan?
haaa.ahkakkk ni pun tertunggu-tunggu jugak sebab ada event besarrrr tahun depan. hihi.

nah download takwim tu kat link bawah ni.
ni direct dari website Kementerian Pelajaran Malaysia.




dah ada kalender ni boleh la nak rancang majlis kawen ke, tunang ke, bercoti ke melancong, melencung dan sebagainya lah.

hihi.

happy sharing guys!



Labels: , ,

Produk Herbalife Malaysia
Tuesday, November 11, 2014 | 2:24 PM | 0 comments

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


1) Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink (gambar 1)
2) Formula 3 Blended Soy & Whey Protein Powder(gambar 2)
3) Teamix (gambar 3)
http://products.herbalife.com.my/weight-management/daily-nutrition


4) Herbal Aloe Concentrate



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


http://products.herbalife.com.my/content/en-my/pdf/products/2012_product_catalog_eng.pdf
(Page : 25)



5) Omega 3 Fish Oil



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


http://products.herbalife.com.my/content/en-my/pdf/products/2012_product_catalog_eng.pdf
(Page : 24)



6) NW Formula



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"


http://products.herbalife.com.my/content/en-my/pdf/products/2012_product_catalog_eng.pdf
(Page : 24)

7) Calcium Plus


"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"

http://products.herbalife.com.my/targeted-nutrition

Setiap negara ada produk yang berlainan. Bahkan dekat singapore punya teamix pun bukan sebut teamix. dan malaysia ada 5 perisa shake taw! Malaysia sgt beruntung sebab ada banyaakkkk perisa. Tapi sy tunggu cookies and cream masuk malaysia. yummy sgt uolls. ada kat korea, US dan beberapa negara lain je. so masa event je dapat tukar. em em yummynyaa cookies and creamm :D

mana nak dapat produk herbalife ni?
saya boleh bantu.



Hubungi dengan cara sms/call/whatsapp :

Ahli Bebas Herbalife Malaysia


AIDA: 013-2858185
WAN : 019-4114855


Labels: ,

Shake Formula 1 Herbalife GI rendah.
Tuesday, November 4, 2014 | 3:14 PM | 1 comments
Apakah GI (Indeks Glisemia)

Indeks Glisemia (GI) ialah ukuran bagi makanan yang mengandungi karbohidrat dan impaknya terhadap gula darah kita.

Indeks Glisemia (GI) merupakan satu pemeringkatan karbohidrat pada skala 0 hingga 100 yang menunjukkan setakat mana gula darah meningkat selepas makan.

Makanan GI rendah, oleh sebab penghadaman dan penyerapannya yang perlahan, boleh menghasilkan peningkatan secara gradual dalam tahap gula darah dan insulin.

Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink Diuji GI Rendah.

Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink adalah minuman serbuk soya campuran berkhasiat dengan protein, serat dan sehingga 16 vitamin dan mineral penting.



"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mencegah atau mengubat mana-mana penyakit"
*Nilai GI adalah untuk serbuk F1 sahaja.


Sumber -
http://www.herbalife.com.my/

Labels: , , ,


Older Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!