It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Krabi 4hari 3malam.
Monday, August 3, 2015 | 11:09 PM | 0 comments

Salam semua!

Tibalah masanya nak cerita pasal hanimun bajet 2bulan lepas.
Teringin nak hanimun tapi rasa macam mahal? ahhh..kita set la sendiri..tak payah guna travel agensi yang memang kompom akan mark-up harga.

So kat sini la kami menginap sepanjang 4hari 3 malam kat Aonang, Krabi Thailand.
Aonang Orchid Resort.
Book thru expediaaaa..dum..dumm! hahaha..kalau yang tengok iklan kat TV taw la kenapa ada sound effect tu.

Personal review, hotel dekat dengan main attraction, jalan kaki je dah boleh jumpa kedai makan, pantai, ATM dan lain2..Just bilik kurang best! sebab dapat bilik menghadap jalan/belakang bangunan..request for honeymoon deco tapi mcm biasa je,aku expect lebih sgt kot! hahahaha. And better amek pool view. Pool besar n cantik! Aku dah reqquest, tapi kena tambah duit la pulakkk,..pe laa..hadap muka suami pon tenang jugaaaa~ gituwww~ hahaa


Kami ambik breakfast pakej. Ini sumpah best! tak payah nak cari bekpes pagi2 ntah mana-mana. Turun je bawah, pilih je nak makan ape. Semua HALAL!

Hotel ni aku ambik mainly sebab ada makanan halal.Best ada makanan berat n ringan. Haha..roti,dessert,buah,nasi,telur cheese, nasi air dll!
Nasi air dia sedap oi! Taklupa telur cheese panas2 dia.fuuhhhhh best!!

 FYI, Pekerja hotel ni tak berapa pandai cakap omputih.
Macam cakap ayam n itik u knowww. Iron xde, Aku mintak Iron dia jawab, 'Broken, kap'. 'No, kap'.
Ishhh,,geram pulak aku kap-kap-kap ni. Nasib baik baju2 n tudung2 tak perlu sgt iron. HAHA



So tentatif kami ialah :

Naik flight AirAsia kol 4.30 ptg. Sampai je airport dlm kol 6ptg, naik bas pegi hotel. Penat n lama sikit tapi murah! hahaha..2 orang 300 baht je. kalau naik Van or teksi private sorang dekat 250baht taw. Jimat sket tang tu, Sampai hotel pon dah hampir kol 7ptang. Bas tu turunkan betul2 kat hotel. Dah settle check in semua,mnd2 n rehat2. Pegi makan area hotel, then jumpa la tempat booking utk aktiviti esok. Kami book elephant treckking,emerald pool & hotspring dengan 1000baht sorang sekali lunch. Murah maybe sebab time tu low-season. Orang tak ramai sangat.
 
Atas ni gambar kami kat Emerald pool. Cantiknyalah! Tapi nak jalan ke sini pon jauh gak lbih kurang 2km. hahah.

Kat kiri ni kami ke Elephant treckking. Naik je la gajah tu. golek2 pusing satu hutan. HAHA.
Guide masa ni best! dia tak naik pon atas gajah. Dia bagi arahan dari bawah je. pastu tolong amek beribu gambo shacking. HAHA.

Dah pusing2 dalam 30-45minit, masuk dalam air plak dia mandi. SO kami pon mandi la sekali dia. KAH!
Sebelum turun, guider mintak tip. ceit.ingat ikhlas :p


Nak share kat korang kedai makan super best, murah, sedap n ada WIFI n AIRCOND! HAHA. dekat 3 kali makan dekat kedai ni.

Nama kedai ni Cucumber Restaurant. Betul2 depan hotel aku ni. Takde la depan betul2, depan n selang 2-3 kedai :P

Pancake dia sedap oiiii! Green Curry, tomyam, somtham. THORBAIK! yang paling terbaik n buat aku terliur2 sampai sekarang PULUT MANGGA!! alahai sedap gilossssss!!




Ni antara makanan yang korang MESTI CUBA bila kat KRABI or AONANG.

Coconut icecream makan kat pasar malam Krabi. Sedapnya sumpah!
Banana Nutella pancake kat cucumber restoran atas ni. kat pasar malam pon tak best macam kedai ni.

Tapi nak diingatkan, makanan sana memang mahal dik nonnnn! sekali makan je dah 550++ baht untuk 2 orang. Duit kita tu dah dekat 60ringgit la.

Nasi goreng pon dekat 10 ringgit. T____T
Syukur Malaysia masih amannn. t____t



Yang ni scene paling best. Bercinta kat pulau. haha. Post wedding katanya. Auummm! haha

Abis post wedding ni, maka tenang la hati jemah. Rancang hal-hal kawen dari dulu.

Dari majlis bertunang-nikah-kawen-hanimun plus post wedding. 

Phewwww! I'm a happy married women.

Gitewwwww.

Okeh sebelum aku melalut, ni total expenses kami berdua ketika kat Krabi haritu.

Day 1 : (tiba +check in hotel)
300 baht -airport transfer + 2000baht - pakej elephant/emerald pool.+ 575 baht dinner at aonangthai seafood (nasi goreng+tom kha soup+nasi kosong+ air semua utk 2orang) .+ 280 baht baju i <3 krabi.="" p="">

Day 2 : (emerald pool/elephant treck + Krabi Night market)
130 baht -selipar (suami i takut selipar dia rosak,so beli baru. Nasib baik beli gak sbb aktiviti lasak) + 120 tip for guider elephant + 20 baht coconut icecream + 240 baht (tuk-tuk untuk ke Krabi night market untuk 2orang) + 2500baht (sourvenier untuk both family&friends) + 70 baht (pancake & keropok) + 490 baht (makan di cucumber restaurant. SEDAP!berbaloi~)

day 3: (island hoping +leisure time)
1460 baht (hong island) + 638baht (lunch di lacasa restaurant. Takdap sgt) + 250baht (dinner di cucumber lagi)

day 4 : (balik Malaysia laaa)
300 baht (airport transfer dari hotel ke airport naik van.selesa dr naik bas. harga sama! haha..beli tiket kat area hotel) 

SELESAI. total belanja kat sana untuk aktiviti, makan, souvenier n airport transfer dalam 13000baht. dalam RM1500 la. tu untuk 2 orang. 

Diingatkan tiket flight n hotel lain. untuk 2 orang tak sampai 1000. dalam 900 gitu. haaa..total semuaaa dalam RM2500 ok la kan. 

Still dalam bajet gituuu..nak jalan jauh maybe setahun sekali je. Sekali sekala yedakkk nak hepihepi lakibini. haha.

Aku dah gatal tangan nak ajak somi berjalan kat mana plak pas ni. Maldives? Bali? Boracay? Korea? Jepun?? hahaha, Makaaaa, marilah kita menabunggg~! 


Till then, XOXO. Gituuuu!

Labels: , , , , , , ,

Tips rancang percutian. Krabi 4hari 3 malam.
Saturday, July 25, 2015 | 12:00 AM | 0 comments
Salam semua!

Bulan 6 haritu seminggu terakhir cuti sekolah, aku dan suami acah2 honeymoon ke Krabi. Dah kawen almost 4 bulan, baru dapat g honeymoon kekdahnya.

tapi takde la amek pakej honeymoon pon. Semua style backpackers je kita yg rancang perjalanan kita sendiri.


Ni jugak antara tips2 untuk bercuti dengan bajet rendah tapi happy. Bercuti tengok negara orang, tak hepi lagi jemah oit?hahah

First, bila airasia on sale je, bukakweb tu laju2.Make sure sebelum tu dah key in dah nama guest, details and family yang nak ikut. Tak de la masa nak beli baru jerit2 cepat2 mintak nombor passport/ic dia. hahha #akuleteww
Nak senang usha, ko usya waktu pas subuh or tgh2 malam, takde masuk waiting room lama sangat. HAHA
Aku dapat tiket return Krabi-KL RM500 utk 2 orang.
I bet ada yang dapat lagi murah.
Siapa cepat dia dapat la kennnnn~

Nak tengok macam mana cara book tiket, tengok link ni -----> LINK



Second, bukak trivago/Expedia untuk cari hotel yang berkenan di hati. Cuba cari yang walking distance je dengan main attraction yang ada. bukak maps. part ni aku usya almost 2 weeks.
tu pon dapat hampeh jugak sikit. hahah



Aku book 'Aonang Orchid Resort' thru expedia. bayar that time gak. guna kad debit Maybank. Kat sini pon sangkut memula. Sebab dia nak Mastercard/Visa sebab dia nak terus potong duit engko.
First, g sesiap bank yg korg nak guna, aktifkan penggunaan luar negara, pastu hidupkan astercard/Visa serta tingkatkan kadar amount yg leh guna. RM500 memang leh guna, incase la pape hal korg nak hotel berbintang-bintang kan, baik tingkatkan sikit.

Setel hal bank, usya 2-3 kali web expedia tu sebab ada time2 petang dalam kol 3-6petang dia ada wat diskaun lebih pada hotel2 tu. So jimat sikit.
Kalau book guna expedia. harga dia tulis tu untuk 1 malam je.Jangan nak terkejut bila dia dh total up last sekali taw.
Tapi kalau guna booking.com, dia total up sesiap harga berapa malam yang korang nak.



Tapi bila dah ada kat sana. aku rasa, kalau korang banyak masa bila dh kat sana nanti, better book 1 malam je. Next day, korang jalan2 la area situ cari hotel yang lagi cantik n murah. lagi puas hati.
Macam aku aritu ada sedikit penyesalan la dari segi customer service n keindahan perkhabaran dari rupa sebenar. HAHA

bab tu nanti aku cerita naa~

nanti aku update ape aktiviti aku 4 hari 3 malam kat sana, kedai makan yang best, n gitu-gitu lah. 

Tata Korang! selamat berayaaaaa! <3 font="">


Labels: , , , , , ,

Ahlan Wa sahlan ya Ramadhan.
Wednesday, June 17, 2015 | 5:50 PM | 1 comments


Selamat berpuasa esok semua!

Mesti kaum ibu-ibu atau yang duduk bujang tu dah pikir ape nak makan sahur karang, ape nak makan berbuka esok kennnnnn~!

Well, bila dah besar ni hari2 pikir menu je la tak habis2. 

Dulu, ape yang terhidang, ngap sajor!

tapi sekarang ni dah nesar, nak makan kena masak or beli sendiri, itu la cabarannya.

Tambah2 lagi kalau libatkan orang lain. 

Boleh jadi perang dunia kedua oooo tanya nak makan kat mana? Nak makan ape jap lagi?

Hahahahahah

Well, Bulan puasa ni memang bulan yang barokah. Jangan kita sia-siakannya dengan melantak makan waktu berbuka/sahur sampai tersandor kenyang macam ular sawa lepas telan sekor kerbau. HAHAH

Bawak-bawak ke masjid untuk jemaah maghrib, isyak n terawih. Kalau xdapat ke masjid, solatlah di rumah, Bukan penghalang pon kalau xde kawan nak ajak kita ke masjid.

Yang penting, usaha kita. Kalau tak banyak, sikit.Yedak?

Marilah kita berubah ke arah kebaikan. 
mudah2an puasa kita semua diterima Allah swt. Insyaallah. Aminnnnn!

Labels:

Cara untuk tahan lapar di bulan ramadhan.
Tuesday, June 2, 2015 | 11:02 AM | 0 comments


SALAM SEMUA!

lagi 16hari nak puasa dah..dah ganti puasa ke belum?? haaa..bg yg xtahan lapar tu, Saya ada tips mcm mn nak tahan lapar sepanjang ramadhan.
yang paling best, lengkap nutrisi dan boleh juga turun berat bagi yg nak ramping masa hari raya nanti.

apa cara dia? haaaa..


sahur dengan shake herbalife la..mcm mn boleh bg kenyang dgn minuman shake ni je?? sebab shake ni kaya dgn nutrisi lengkap dlm satu hidangan...lengkap karbo,serat n protein..nak lg kenyang n tahan lapar disamping reshape, ambil sekali formula 3..memang terbaik!

tengok gambar dalam pamplet ni pon dh meyakinkan betul x? hihi

contact us at 0132858185 for consultation.




Labels: , , , , , , , , ,

Pengedar Herbalife
Monday, May 11, 2015 | 2:53 PM | 0 comments
Salam semua!

Pernah dengar apa itu Herbalife? Teringin nak mencuba tapi tak tahu caranya? Meh roger kiteee kat 0132858185..kita boleh share macam mana nak start herbalife.


Di Herbalife, falsafah Gaya Hidup yang Sihat dan Aktif dititikberatkan sebagai langkah ke arah menjadikan diri anda yang terbaik dari segi kesihatan. 
Banyak orang yang mengelak apabila mereka mendengar istilah ‘gaya hidup yang sihat dan aktif’ kerana mereka membayangkan mereka terpaksa bersenam secara ekstrem selama berjam-jam. 

Walaupun bersenam secara intensif ada manfaatnya, namun gaya hidup yang sihat dan aktif juga menyumbang secara positif ke arah kesejahteraan fizikal dan mental anda. Ia bukanlah susah. Perubahan kecil kepada kehidupan harian dan diet anda bagaikan perumpamaan, ‘sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit’ dalam tempoh jangka panjang.
Sama ada anda seorang yang cergas atau tidak cergas, anda sebenarnya berupaya menjalani gaya hidup yang lebih sihat dan lebih aktif.
Jadi, marilah kita bersama-sama menjalani hidup dengan lebih aktif dan makan makanan yang lebih sihat yang bagus untuk tenaga dan kesihatan anda! :)
Saya sebagai ahli bebas herbalife sedia membantu anda! :)

Tanya saya bagaimana :) hubungi saya melalui call/sms/whatsapp/telegram ; 013-2858185

Labels: , , , , , , , , , , ,


Older Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!