It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Tuesday, March 8, 2011

first time ekciden teruk sampai naik ambulan. T____T



salam.
sambil ksakitan aku ketuk2 keyboard ni.
first time dalam 5 tahun bawak moto ni aku eksiden.
petang ahad, on da way aku nak balik ke rumah sewa,
ntah macam mana aku bley eksiden. masa tu hujan. 
turun dari bukit tak de la laju, bila nampak lampu uning, aku slow and tarik break. 
tapi macam gayat je break tak makan.

aku pun tekan kuat lagi, sedar-sedar, bukak je mata, aku nampak tayar kereta sejengkal dari muka aku.
aku cakap dalam hati, cepat la terjaga. ingatkan mimpi :(

rupa-rupanya, aku ada dekat bawah kereta MPV putih. cis. bukan mimpi rupanya.
tiba2 ade polis trafik datang soh aku duduk di bahu jalan.
aku cakap tak pe la. nak balik rumah dah. tapi dia kata tak yah,dia dah call ambulans.
aku pelik, kena kena panggil ambulans.
aku tengok diri aku dekat cermin sisi moto.
=.=*
ya allah. penuh muka dengan darah.
lepas ambulan sampai, aku pun pegi la wad kecemasan HKL,
bagi-bagi IC, kaunter mintak seringgit, cuak aku.
ade ke aku seringgit ni? macam mana kalau tak de seringgit??
dia akan soh balik je ke???tak sangka aku tengah-tengah kecemasan pun boleh mintak seringgit.

doktor cakap muka aku luka akibat visor helmet yang pecah,
visor tu cucuk muka aku.
cis, makan tuan ye kau helmet
sesungguhnya aku tengah sakit sekrang. muka bengkak dengan luka bagai.
kuatkah aku tiap-tiap kali aku tengok cermin, aku akan nangis??

orang kata, kalau pakai helmet ada visor bagus, tak masuk habuk,
tapi kalau pakai helmet yang ade visor, masa kemalangan akan jadi teruk.
mana satu korang pilih??

tengok helmet aku lepas eksiden  ni.


cuba fikir macam mana muka aku luka akibat tertusuk visor tu?
tak nak aku upload gambar, 
ade plak yang heart attack kang tengok muka aku yang dah mengalahkan k.limah 
(T____T)

dapat MC pun pling lama dapt sejarah hidup. seminggu bai. tapi tu pun tak cukup untuk muka aku pulih balik, dengan 5 6 jahit yang tak jadi, aku soh doc tu gam je. takut aku. ngalahkan sarip dol gengster kampung je muka parut-parut jahit.*nanges*


p/s: dah macam cerpen pulak entri kali ni. huhu. melayan kesakitan gamaknye. *nanges lagi*

update :


Review dermatix pada parut timbul

67 comments:

Ecah Ecot said...

ciannyee...smoge cpt smbuh ye

Kucaksmmx said...

sabarlah nakk

forever love said...

ya Allah...xpe2.. saba ok.. insyaAllah xde pape lepas nie..

berhati-hati ok lepas nie...

cik manis said...

ya Allah dhsyatnye accident smpai visor pun pecah. doc ckap ape yong?

ceotgilalensa said...

isyh.. sabar ye.. tak lama lagi elok la tu. kesian baca entry ni. huhu

~Kirin Selama Perak~ said...

hoi aida !
hg ok tak ni?
hg ada kat mana skang?
tu la.
jgn bawa laju2.
kelajuan boleh membunuh.
ingatlah orang tersayang...
get well soon,my fren !
:)

leyzajamil said...

syukurla aida selamat, cuma luka kat muka yang teruk. walaupon tak kenal, tapi rasa mcm care sgt2 bila aida xcident. lain kali berwaspada lebih ye. Malang tak berbau T_T

aizamia3 said...

moga cepat sembuh...
singgah ziarah dari blog abg ben...

Biela Yusoff.. said...

alhmdulilah selamt...moga2 kak cepat sembuh ye....rehatla secukupnya...

Biela Yusoff.. said...

alhmdulilah selamt...moga2 kak cepat sembuh ye....rehatla secukupnya...

aida4eva said...

ecah: tq ye..sobsobsob~

aida4eva said...

kucaksmmx: memang sabar ni kak. tapi tak taw nape bila tgk cermin je nak nanges. T___T

aida4eva said...

forever love: insyaallah sy akan double berhati-hati pas ni :( dulu tak rasa..skrg baru rase :(

aida4eva said...

cikmanis a.k.a yong : doc ckp ape ek? tak taw la..trauma je lebih ni :(

aida4eva said...

ceotgilalensa : insyaallah..harap2 cepat la sembuh..kalau tak, lari kang budak2 kat sekolah tu nanti L(

aida4eva said...

KSP: weyh..mn de laju. break time ujan tu. jalan licin. aku dok umah m.cik ak kat gombak ni. insyaallah. doakan aku kirin!

aida4eva said...

leyzajamil : syukur tak teruk ke bahagian lain. terima kasih taw amik berat. aida pun kesian ngan diri sendiri. huhu. insyaallah pas ni aida berhati2 ye.. :)

aida4eva said...

aizamia: insyaallah..aminnn~ terima kasih :)

aida4eva said...

biela yusof: insyaallah..amin..nasib baik muka je truk..tido je la keje nye..rht terlebih cukup..time kasih! :)

Cik Cammy Lia said...

ish takutnya..cmne la kalo tayar kete tuh ter jatuh kan.hm xmo bayangkan..cepat sembuh yer

Dawa said...

semoga cepat sembuh.

tp visor tu cuma bukan rezeki sbb terkena. kena ada gk utk keselamatan dan keselesaan mata ketika menunggang

forever love said...

xpe..it's ok...nanti akan lebih berhati ble dah kene nanti..

aida4eva said...

cik cammy lia: bukannye takut tayar tu jatuh. tapi kereta tu reverse ke belakang, kompom kepala jadi lempeng. =.= nauzubillah :(

aida4eva said...

dawa: betul jugak cakap dawa tu. benda dah jadi, ade je penyebabnye kan :(

ztie said...

alamak.. ngeri pulak baca. tp ok kan sekarang ni sikit? visor tu panjang kot. cuba yang ngam2 dengan helmet.... erm... takpelah.. dua2 pun ada pro and con. kang takde visor sakit pulak mata asyik masok habok.. buta kang... alolololo..... gurau jer k ..... semoga cepat sembuh :D

aida4eva said...

forever love: betul-betul-betul tu. :) dh kena, baru rasa. extra carefull lah sy nanti. sblm ni bawak 100kmj, skrg bawak 60kmj je la :)

aida4eva said...

ztie: aida lg ngeri ni :( huhu. ntah la ztie. kan kan. dua2 ade pro n cons. ntah la..xde pun rasa kurang, lagi sakit ade la. wwwwuuuu~ *nanges* tak mo buta pulak..hoho..maceh ztie!! :)

forever love said...

<--- paling takot naik moto..

tp pergi keje terpaksa naik moto gak...muka cuak tiap kali naik..

EZZAT said...

huh, baru tengok depan mate org xcident.. live! moto vs van.. penunggang motor tercampak.. get well soon :)

aida4eva said...

forever love: dul tak takut,skrg taku dah. hoho..atiq pun kene hati2 taw :)

Huszaini said...

semoga selamat sembuh..

visor ada banyak jenis.. cuba cari jenama BOGO tahan lasak.. dan kenyal... dan tebal..

http://www.bogo-optical.com/about.html

aida4eva said...

ezzat: erk. tkut nye dgr..alhamdullilah aida masih tak teruk. aida tak sdar plak aida tercampak ke tak.hoho..anyway, tq tawww~ :)

forever love said...

insyaAllah..bukan atq yg bawak..kawan atq yg bawak..atq just dok bawah je..

~Kirin Selama Perak~ said...

apa2 inform aku k !

aida4eva said...

huszaini: insyaallah..trima kasih doakan :)

bogo elok ek?tapi visor pada helmet aida tu pun jenama bogo jugakkk~ erk. =.=*

aida4eva said...

forever love: atiq. kawan bawakkan nek moto ek?tp kena nek moto pun dok bawah ek?moto 2 tingkat ke?huhu. kompius jap~

nur said...

take care.. semoga lekas sembuh..

Jemput join GIVEAWAY :ALL IN ONE

aida4eva said...

KSP: roger!

cik chinta said...

hishh..ngeri tol...ape2 pon moga cepat sembuh..

Imprezaawie said...

salam...jejalan petg nak kasi tau,blog sy ad buat contest...meh la join ye...

http://imprezaawie.blogspot.com/2011/03/gambar-baru-bangun-tido-paling-menarik.html

http://imprezaawie.blogspot.com/2011/03/komen-terbaek.html

fRaMe+LenSeS said...

Nadh doa kamu cepat sembuh..

aida4eva said...

Imprezaawie : tq ek..dgn muka pas ekciden ni bgn tido kang, ade kang yg pengsan =.=*

aida4eva said...

nadh: time kasih nadh doakan. syg nadh! :)

KUREKURE COMEL said...

aidaaa.....teruk jgk....ishhh...mina ingtkan tak teruk sgt...


lain kali hati2....xmau sedih2 tau..
aida cepat2 cari aloevera...

kalau biar takut jd parut pulak...

take care...huhuhu...

mera zati M.z said...

perghh tgk helmet pun dah barai...ish3.. semoga cepat sembuh syg!!

kyra_G said...

ati3 lainkli huhuhu

aida4eva said...

mina: trukkk :( pakai jeli gamat sekarang ni. tp skrg ni muka tgh membengkak dengan hebat. :( maceh mina syg! :)

aida4eva said...

mera: kan kan, kan. belum tgk tuan helmet lagi :( maceh syg!! :)

aida4eva said...

kyra_g : i will syg. tq :)

zOeY zAu YaH said...

gerunnya...hati2 lain kali tau..

ceotgilalensa said...

huhuhu. semoga xepat sembuh ye. kalau diorang lari, kejar k. hehe

aida4eva said...

zoey: insyaallah laling :) i'll be carefull next time :)

aida4eva said...

ceotgilalensa: akan ku kejar mereka. mau nye lari macam usin tu karang. hihi..maceh dearie :)

puteri ain said...

uishh terok jugak..
semoga cepat sembuh ye..jangan lupa makan ubat..

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

aik? visor ke?
sya2 ckp side mirror.

ap2 pn, cpat2 smbuh ye! pp ggebu mash slmt kah?

hamzah ian said...

alahai... sampai pecah.

semoga cepat baik ok

aida4eva said...

puteri ain: terukk....baik bos..sedang makan 6 jenis ubat ni :) ley overdos kalau macam ni.huhu

aida4eva said...

dina: eh. sbb visor lah dina. side miror moto pun pecah jugakkk. huhu.. hmmm..pp gegebu ada..tp ade parut padanye :(

aida4eva said...

hamzah: tq ye :) aminnnnn~

Cik Cammy Lia said...

cmne kete tu leh reverse lak? dia xpasan awk duk ctu eh?

aida4eva said...

cik cammy lia: ye la syg. masa tu sam2 break, so dia xpasan lg sy de bwh kete tu. huhu..alhamdulillah nyawa msh pnjg..

logorithm said...

Ouch! Sakit tuh!

Dulu I eksiden, visor tuh lah yang menyelamatkan muka I. Tapi visor I plastik jenis yang nipis tapi anjal macam spring... bukannya keras dan rapuh macam Aida punya.

Aida mesti ingat lagi entri I nih kan?

>>> OMG I broke my wrist!

Semoga cepat sembuh ye?

BRO_MONDAY said...

adehhh!!! gile lah visor tu pecah...mujur x kena mata yu kan?

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry "Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman"
2.New Entry ".:. Pelindung Keselamatan .:."

aida4eva said...

logorithm: memang sakit lah! huhu. mcm mn tak pecah sbb visor tu berlaga dengan tayar. terhentak kuat. igt2 entri sal spital tu. wuuuu~ maceh!! :)

aida4eva said...

bro monday: memang gile. mujur gak sy ttp mata, kena lah alis mata. kalau tak tutup? nauzubillah~

ainiNGOKNGEK! said...

oww, memang dasat pun.
bapak! nyawa2 ikan jee time nie eh? fuh!

Cik Eka said...

Ehh sama la. Visor kita pun pcah. Kita lg la tetiba je pndgn gelap. Dummm jtuh. Kita x pasti sama ada visor ika ke yg buat atas bibir ika cm parut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...