It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, November 26, 2012

Review Saba Restaurant, Setiawangsa. Nasi Arab di Kuala Lumpur


Salam Semua!

bertemu lagi dalam sesi makan-makan!

kali ni di Saba Restaurant, lokasi betul2 depan LRT Setiawangsa.
tingkat 1 dan 2 Dataran Setiawangsa.
Seperti biasa makanan ditaja oleh mama terchentaaa!
ehemmm 
:)


tengok full dish kami!
2 pinggan large Khabsah Chicken and lamb.

Harga Large :
Khabsah Chicken : RM 15
Khabsah Lamb : RM 25

tapi 5 orang makan tak habis.
rasanya order 1 pinggan large je pun dah cukup untuk semua.
Ada roti arab pakej dgn kuah dia,
kebab ayam, 
memang sedap nyumnyummnyummmm!

yang paling best, makanan banyak-banyak ni,
dengan kemudahan n suasana yang selesa ni,
kesemuanya berharga RM100 sahaja!

not bad! sangat kenyang dan sangat sedap!
recommended baq hang! 
:)


Kebab ayam. 
aku rasa ini lagi sedap dari kebab ayam yang aku makan kat Hadramawth ari tu ---> LINK


ni daging untuk dimakan dengan roti di bawah.
sangat sedap!


roti ni kenyal2..sangat best kunyah2 dengan kuah tu.
nomnomnom

sebenarnya mintak air Barbican Pineapple.
tapi dapat ini. janji Halal lan toyyiba~
boleh tahan juga!




tisu pun nak masuk gambar jugakk~
haha

terima kasih tokey!



jemput ngap!
tak habis makan ni, siap bungkus bawak balik.
haha. nak tinggal je rasa membazir.
esoknya boleh makan lagi :)



pandangan luar..Tingkat 2.
makan di Tingkat 2 lagi best dari tingkat 1.
sebab tinggi dan selesa. tak ramai sangat orang.

BTW, Saba Restaurant ni dah ada buat delivery service taw!
area setiawangsa n wangsa maju je lah kot.
lupa tanya! ampunnnnn :) 
T_____T

03-4251 2592
Open Hours : opens from noon to midnight daily and from 2.30pm to midnight on Friday.
Arabic food
takpe, pegi je try makan kat situ ye..
ramai gak yg kata Saba Restaurant kat Setiawangsa ni lagi better service and food dia berbanding cawangan dia kat Cyberjaya tu.
 Waallahu a'lam.


p/s : makan selagi ada selera. tapi haruslah kita berjaga-jaga yaaa makan tu! :) jangan berminyak sangat, jangan manis sangat, jangan lah masin sangat pula. bahaya taw untuk kesihatan.



4 comments:

^^eKaTiKaH^^ said...

waa, bestnya.. susah nak dapat kedai makan nasi arab yg sedap mcm nie.. nnt nak try la.. hee :D

aida4eva said...

ekatikah : memang sedap! harga pun affordable kan :) sila cuba ye :))

blog-tips-kurus said...

Prnh try cyberjaya je

rose said...

1 day nk trylaa restaurant ni...hrp2 dpt jejak dgn family nnt..bole sharing kt blog juge kn..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...