It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Saturday, December 24, 2011

percutian di Teluk Batik


Assalamualaikum semua yang beragama islam.
dan selamat sejahtera kepada yang bukan islam :)

cuti dah semakin suntuk. maka dengan kesempatan yang ada, tekun lah aku menaip sebelum sibuk masuk semester baru dan suasana baru nanti.
entri ini adalah sambungan daripada entri 
percutian di teluk senangin bersama keluarga

dekat teluk batik, kami tinggal 3 family je sebab 1 family terpaksa pulang awal.
maka kami pilih untuk menginap dekat De'impian Chalet.

 best lah chalet ni. rumah sebuah-sebuah.
kita orang amek 3 buah rumah.
sebuah rumah ni RM70 kalau tak de aircond.
kalau ada aircond, RM120.
tak yah aircond pun xpe..malam-malam superb sejuk!

 yang ni family house.
Rm200 je. ingat nak amek yang ni. tapi tak de kosong pulak family house ni.

 sesi menghitamkan kulit muka

 bot pisang!
1st time naik ni. superb best!
murah je kat sini. sorang rm5 je.
dekat PD ari tu sorang rm10.

yang paling best, dorang tarik kitaorang laju-laju sampai tengah laut, 
pastu berenti tepi pantai seberang tengok nelayan tarik pukat.
 pengalaman 1st. siap pegang sotong yang macam squidwart tu lagi. haha
dapat tengok ikan macammacam jenis!
tak de gambar lagi sebab aku guna lomo masa ni.
belum cuci lagi gambar tu :)

ini lah lomo yang banyak berjasa dalam dan atas laut hari tu :) 

untuk menjimatkan masa menurunkan penumpang, brader ni golekkan je kitaorang dekat persisiran pantai.
haha. semua sempat minum air laut 7gelen.

 eh. aku naik sidekick gak! tapi tak de gambar lagi. dalam lomo ada! 
tunggu cuci nanti aku tempek :)

 sebelum meninggalkan teluk batik yang banyak kenangan.
tengok dina comel yang pegang bola merah tu.
hehe. nakai!

ololo~ dina dah gelap main panas.
tak pe..sekali sekala kan syg?
rindu kamu lah dina nomey <3


PERHATIAN : saya bukan owner chalet ni...kalian boleh search De'impian Chalet ye untuk tahu nombor telefon atau nak booking ya  :)

p/s : luangkanlah masa bersama keluarga :) 

9 comments:

Lady Milo said...

1 hari saya pun nak pergi!

aimie amalina said...

weee
syoknyeeee
ke teluk btik dgn cek lOMO
hehehee

aida4eva said...

lady milo : sila pergi ye..seronok naik bot pisang :D

aida4eva said...

aimie : hehe. seronok! lomo byk berjasa :D

missNick said...

best naik banana boat tu....rasa happy giler bila sampai kt tgh laut tu...

Anonymous said...

rindu along jugak........ :)

Anonymous said...

Tepi sket!!!

pk, akn d prtmbg kan..
trm ksh..

aida4eva said...

anon a.k.a mama : muaaahhh :D

aida4eva said...

anon 2 a.k.a dina : haha..ape yg kau nak timbang ni dina? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...