It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Thursday, December 22, 2011

pen al-quran (quran readpen) adalah satu gadjet harus dimiliki. sangat awesome. subhanallah! bantu membaca quran dengan betul

salam semua!
*ini bukan iklan menjual barangan.*  

bagi yang beragama islam, aku nak tanya,
selalu tak korang baca al-quran?
selalu baca sorang-sorang je?
betul ke tidak bacaan kita tu ye?
aku sendiri pun kadang-kadang kompius dengan bacaan aku sendiri.
jadi, dengan adanya pen al-quran ni, kita dapat belajar cara membaca ayat-ayat suci Allah s.w.t tanpa ragu-ragu. sangat best. terharu sungguh rasa ada gadjet yang dapat bantu kita mendapat pahala membaca al-quran dengan betul. *syukur*



quran readpen 

kotak dia.

isi dalam kotak 

barang-barang yang sekali dalam set :
al-quran
iqra
sejadah untuk travel
kompas kiblat
charger
earphone 

tunjuk je dekat perkataan, pen tu akan detect dan akan mulakan bacaan.

pen ni juga boleh translate bacaan tu kepada tafsir.
ada 7 bahasa. bahasa melayu pun ada.
jadi kita dapat baca dengan betul disamping dapat faham maksud ayat tersebut. subhanallah!
pen ni jugak berfungsi as MP3 Player.
so boleh la savekan nasyid, zikir, doa2 harian dan lain-lain

ni ada demo dalam youtube pasal pen ni


aku belum beli lagi. ini abah aku punya. dia baru je beli semalam dengan harga RM300.
pen ni pun dah masuk dalam check list must have aku.
tunggu duit cukup je :)
semua orang patut ada satu. 
ye la..handphone mahal-mahal, laptop canggih-canggih boleh beli, inikan pula gadjet yang dapat membantu kita mendekatkan diri kepadaNya. gadjet yang sangat berbaloi :)


Membaca al-Quran serta menghayati dan mengamalkannya adalah satu ibadat. Ia merupakan satu kitab panduan hidup manusia dan rujukan utama di samping sunnah Rasulullah. 

p/s : bacalah walau sebaris ayat :)

9 comments:

Anonymous said...

TEPI SKET!!!

yea!
kte ade!
ayah pny la.. :)
kre ok an?
mmg sdap bcaan de.
blh plih mcm2 cra bcaan ap nak..

aida4eva said...

dina : kenapa kau jadi anon ye skrg? haha/xde nama pun aku taw itu kau :P mmsg best kan benda ni :)

Irfan Abdul said...

hebat!..sgt berguna..untuk org2 yg lemah dalam bacaam al-quran mcm aku neyh..btw,beli kat ner ek Aida?..

aida4eva said...

irfan : best lah mende ni :) ni abah aku beli dekat kawan dia..aku assume kat KL byk je ni.. :) t try la survey2 kat sana :)

Balqis Shafikah said...

erm, makcik sy pun ada satu ni..best kan boleh betulkan bacaan quran kita..:))

aida4eva said...

balqis : bagus kan gadjet ni :) sgt best kan awak? :D

Anonymous said...

Tepi sket!!

adui kantoi!
Sbnrny kte mlas nk log in gmail. Kjap gne tu kjap gne ni..

aida4eva said...

anon a.k.a : haha. terer kan aku :P

Anonymous said...

Saya pun jual quran digital brand myqalam ni sapa2 nak rm300 boleh buat bayaran 3 kali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...