It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, March 14, 2011

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA



salam.

apa khabar kalian? sihat? alhamdulillah.
dah lama tak join segmen idola blogger malaya nih.
ade kesempatan yang terluang ni walaupun sakit2, aku join.
sakit ape??


Kali ni entri tentang cinta.
awwwwww.
i loikeee.
^_^

klik banner atas ni untuk j0in ye. 

terbuka pada kaum adam dan hawa tetapi soalan lain-lain lah ye.

sebagai kaum hawa, kenalah jawap soalan ni;

1. LELAKI pilihan anda ?

the one and only my Mr. A. sekian. ^^ 


2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ? 

awww. seksi? perlu lah ! 
seorang lelaki tu akan kelihatan seksi bila sntiasa mengambil berat, sentiasa tersenyum. 


paling loikee semasa berbaju melayu dan berkain pelekat. seksi bebenor le yob ! eh. bonus lagi kalau sedang menuju ke surau dgn pakai begitu. awwww. 


3.LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ? 

perempuan pung sanggup jugak berkorban demi cinta. tapi kalau berkorban sebelum dapat je tak suwitt lah. kena lah istiqamah ye dak. jenis-jenis yang dah dapat lepas tu lepas tangan je memang lah bukan lelaki sejati ye harap maklum.

*belum dapat, u sanggup nak belikan i KLCC ye?dah dapat, nak pegi kedai beli santan pun merungut ye? anta i balik umah mak i sekarang !* 

4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ? 

heii. bermadu untuk ape ye? nak dapt payung emas? lepas tu aku makan ati sorang-sorang, yang si suami senang-lenang? tak de maknenye yob. rentikan le. 

 jangan nak bagi alasan ikut sunah rasullullah. kalau sifat maksum macam khalifah agung tu, boleh la jugak mak cik pikir dua tiga kali.

no way to try lah man =.=*


5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ? 

fuhhhh. tak nak la pikir. kita bako je ! 

6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ? 

soal yang ni, tak boleh nak dikategorikan perempuan or lelaki yang mudah berlaku curang. sebab hal ini terletak pada individu masing-masing. kalau tetapkan hati, mata tak melilau sampai juling-juling tengok orang lain, insyallah semua akan setia, dunia pun aman. ^^


tapiii. penah tak dengar lagu KFC? eh. KRU.?

' cuma adat lelaki, mereka pergi mencari lain '

ha. sape cakap? adik beradik lelaki yang cakap.....lelaki lah kan. *gulp* 

7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ?? 

same lah jugak jawapan nombor 6 tadi ni. terpulang pada tiap-tiap individu. 

tapi......dengar balik lagu gerenti beres KRU tu :P 


8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?

owh. sila lah tanya Mr. A saya. ^^ bila sekali dua, mak cik tak amek pot. kalau berkali-kali, m.cik pot pet pot pet lah haha. tapi jarang la nak cemburu buta. tak de la sampai semua periuk belanga, cawan pinggan mangkuk vintage pun semua nak terbang. cool sudah le. marah light-light pun okey jugak. hehe

cemburu biarlah berasas dan beralasan ye. lagipun, cemburu kan tanda sayangggggggg ! zasssssss~


p/s : isu kontroversi ni abg benggggg~ ^^

30 comments:

Qamarul said...

haha mmg kntrolbesi.. ha3..

saye tak brani nak join segmen nie..

KUREKURE COMEL said...

amboiii...tak cemburu...tp nmpak gaya mcm warning baek tu mr A....sila berhati hati yeee...hihihi....

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

soal apisv2

aida4eva said...

Qamarul: kan kan. sgt panas isu nih ~ sediakan ais ye bila baca spe2 yg join segmen ni. hehe

aida4eva said...

mina: hehe. hint kena lembut tapi tegas. lalala~ Mr. A dh paham sgt dh. hehe

aida4eva said...

apisv : sila-sila lah kunjung selalu :)

... said...

as salam..
oh..pendapat yang menarik untuk direnungkan

=)

tang cemburu tu..
hoho~
saya lagi mudah mengawalnya~

datang ziarah dari encik ben =)

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Kak Aya said...

datang baca pendapat tentang cinta

jon singgah blog kak aya

Fuuyooh said...

salam dan selamat pagi
jom baca:

http://fuyohblog.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-tuhan-trafik.html

sissyira said...

salam

sedap jawapan..

ziarah rakan y saya follow

aizamia3 said...

fuhhhh. tak nak la pikir. kita bako je ! ... suke statement ni...

mrsazrul said...

hye..
datang singgah n follow..
come terjah my blog..

http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Apiz said...

haha.....klaka lak kalo dgr org ckp..."eh seksi la mamat yang g surau tu...XD " haha...

yanty said...

kite dr blog soal cinta abg ben...yeee....kite suka ngn jwpn yg dberi..cool beb...hahahhaa...

Clara said...

haha... trus bako yew.. haha..

tak panggang dlu?
hehe..

*peace*

http://cerytara.blogspot.com/2011/01/9-perkataan-yang-perlu-lelaki-waspada.html

aida4eva said...

fadzli : tang cemburu tu senang nak kawal jugak. tapi kejap je la dapat kawalnye. keh3

aida4eva said...

kak aya: maceh singgah ye :)

aida4eva said...

fuuyoh : jom jom jom :)

aida4eva said...

sisyira: sedap ek? wuu~ maceh2 kak syira^^

aida4eva said...

aizamia3 : hehe. kita bako je. :)

aida4eva said...

mrsazrul : maceh sudi singgah menyinggah :)

aida4eva said...

apiz: ini serius lah. hehe. seksi dari pandangan positif :D

aida4eva said...

yanty: maceh. tak hot, tapi cool je ^^

aida4eva said...

clara : tak nak la panggang dulu. tak berapa kejam bunyinye. hihi

solo molo said...

macam-macam jawapan ada...
ser0nok baca...



salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...

Faztee Danisha said...

thanx ziarah blog sy..erk..opahnye org perak ek

sipencari said...

cantik ayat.. pic y disusun suka suka

aida4eva said...

solo molo : macey erk. rajin awk bw :)

aida4eva said...

faztee: bukan opah je org prak. sy pun org perak. hihi

aida4eva said...

si pencari: time kasih!! suka pic yg nomey2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...