It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Kepentingan minum air kosong kepada badan/ Tips minum air banyak
Thursday, December 13, 2012 | 10:04 PM | 0 comments

Assalammualaikum,

baru lepas tengok bola? geram? sabarrrr~
tak de rezeki tu..
pi minum air..
minum air pn dapat meredakan kemarahan. 
hehe


Badan manusia mengandungi 75% air. Penting taw untuk kita minum air secukupnya. FAKTA : sehari kita kehilangan 1.7 liter air melalui pernafasan, perpeluhan,  dan proses penghapusan. 

jadi, air ini perlu di ganti ! Jika tak, kita akan mengalami masalah seperti keletihan, kulit kering, sakit kepala/migrain, kekejangan,sembelit, tekanan darah tidak stabil dan masalah buah pinggang. 

Sebenarnya badan kita terhidrat lebih daripada 20% .


Berapakah kandungan air dalam badan anda?


berapa gelas air yang anda minum setiap hari?
Jika korang lihat gambarajah di atas, korang akan faham bagaimana dan di mana air digunakan dalam badan kita. Bayangkan70% daripada paru-paru kita terdiri daripada air, tidak mustahil kebanyakan orang yang menderita penyakit kepala tidak meminum ar yang secukupnya.

kulit pun terdiri daripada 80% air, sebab tu sapa yang kurang minum air, kulit mudah kering. dan ada masalah mengelupas and all that. minum air banyak boleh jadikan kulit kita muda remaja dan lembutttttt jeeee tawwww. *propa sangat*.
hehe
Dalam proses menurunkan berat badan dengan menggunakan Herbalife, aku minum sekurang-kurangnya 4 liter air.  
Korang pula bagaimana? jangan lupa ye..
setiap 25kg berat kita, anda perlukan satu liter air..

contoh : seorang yang berat 50kg perlukan 2 Liter air.

dan bagi proses penurunan berat badan, korang kena double air tu.
maknanya, seorang berat 50kg yang nak turun berat badan, dia kena minum 4Liter air.
tak susahhh..minum je kan :)

bukan maksud aku sekali teguk tu kena 4 Liter!
haih.
korang target macam ni..sebotol air 1L ada je dgn korang setiap masa..
target dari bangun tido je smpai kol 10pg, dah abis satu liter.
isi lagi air penuh2 botol tuuu~
pastu kol 11pg smp kol 3ptg, dah abis lagi satu liter..
isi lagi air penuh2 botol tuuu~
kol 3ptg smpai pukul 7ptg, abis lagi satu liter.
isi lagi air penuh2 botol tuuu~
dan untuk liter terakhir dari pukul 8malam smpai lah pukul 12tghmlm.
haaaa~
kan cukup 4 Liter..
pandai2 la budget yaaa
:) 

dan sebenarnya, minum air yang banyak dapat mengurangkan perut yang buncit.
jangan ingat kita minum air banyak ni perut lagi buncit.

sebab kan, bila banyak minum air, bermaknan kerap lah korang ke tandas.
dan itu bagus untuk proses mencuci usus dan toksik dalam badan.
insyaAllah..

:)


p/s : mula2 memang susah nak minum air banyak2..lama2, ok jeeee :)

Labels: , , , , ,


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!