It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Sunday, October 23, 2011

CINTA SIBER OH

salam semua.
dah lama rasanya tak join segmen abg beng beng bong disebabkan kesuntukan masa.
oleh kerana hari ni banyak masa, 
aku join.
(^^,)

Tuliskan pendapat anda mengenai CINTA SIBER .. Berikan kelebihan CINTA SIBER dan kekurangannya.

Cinta adalah suatu perasaan yang tidak boleh dipaksa. ia lahir sendiri di dalam setiap individu..malah perasaan sayang kepada orang tua kita juga adalah cinta. Cinta siber banyak berlaku dah sekarang disebabkan arus permodenan teknologi maklumat yang begitu deras. tak salah untuk ada cinta siber seperti contoh kita bercinta dengan si polan melalui laman fesbuk. 

kelebihannya adalah jimat. tak payah nak tulis surat bagai bila dah ada message..tak payah nak SMS guna kredit bagai bila dah boleh video call or chat..dah tak payah bagi hadiah dah sebab dah ada gift grafik semua tu.

namun, kekurangannya tetap ada. ye la..bila dah cinta siber, antara kelemahannya ialah, dalam profile picture bukan main comel lote putih gebuss..bila jumpa kengkonon dah jatuh cinta, alamakk. failed. sipi-sipi pun tak ade rupa macam dalam profile picture.amacam? nasib kau la labuuu~ lepas tu perangai sebenar kita tak dapat kenal pasti berbanding dengan cinta tempat kerja ke sebagainya sebab semua yang berlaku dalam alam maya adalah virtual dimana kita boleh tipu sesuka hati. haha

ini pendapat aku..pendapat korang pulak? 



sila klik header bawah ni untuk join juga :)

14 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

singgah dr segmen sama n folo cni.. jum singgah kt blog ara :)

http://izara4eva.blogspot.com/2011/10/cinta-siber-oh-ialah.html

aida4eva said...

tq singgah ara :D akan melompat ke sana :)

Iszuan said...

yup thanks sbb komen, sy pun fkir mcm tu. lbih byk buruknya dari baik kan. hahaha soo no cyberLove. hehehe

Yumida said...

sbg org terdekat..if kwn2 kita ade tanda2 begini...jalanlah tanggungjwb kita dlm menasihati mereka

AMMAR YASIR said...

Takutlah bercinta siber ni...tipu semuanya

BiQa HatmiN said...

tq singgah...macam2 dah pandangan pasal siber cintan cintun ni.. tapi rasanya memang byk yang buruk.hehe

Fay said...

cinta siber nih byk fake la.. hehe

Fay said...

cinta siber nih byk fake la.. hehe

~ieda~ said...

tol 2....cinta siber ni kena pk tol2 sbb da -ve n +ve dia kn...hehe

fiqah said...

singgah dri segemen sya..pndpt kita lbh kurang serupa :)

safwanmahzin said...

membalas dengan kunjungan...sorry lewat..

well cinta siber oh cinta siber..

i choose burok more than baik..=)

fuuyooh said...

Salam kenal..dtg dr blog abg ben..hihi

Kenali saya :)

Aku DaN SeSuAtU said...

jangan mudah terpedaya,siasat dulu,whtever brgntung kepada diri kita juga untuk menilainya

Kak Yatie said...

mungkin ada betulnya tapi lebih baik berhati2 dengan cinta siber ni..kalau boleh cuba elakkan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...