It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, October 24, 2011

Cameron Highland yang masih sejuk

salam isnin semua!
nak share pengalaman unplanned vacation cikgu-cikgi nih.
ke cameron highlands (CH).
CH masih sejuk okey. takmo la bila dengar CH je cakap, ala, tak sejuk dah pun kat sana.
bila last kau pergi tu ha?


tengok! bahagia je kami kesejukan. ehhe

'BOH' Tea Centre Sungei Palas.
jalan nak naik atas ni punya la sempit. kereta bleh naik satu hala ja. 
yang pelik, macam mana bas pun boleh naik? orang dah terer bawak kan. 
jejaka 'J' di dalam gambar adalah pemandu pelancong tetap untuk salah seorang daripada kami.
siapa? tettttt! cari wanita yang paling kurus di dalam gambar. kui3
 *pastinya bukan aku sebab aku gemok. haha*

 shopping itu harus. beli magnet-fridge untuk makcik, stoberi n roselle kering untuk family dan keychain2 untuk rakan taulan. ini di KEA FARM. semua ada nokkkk~

kegilaan semasa di sana!
stoberi coklat! nak coklat yang cair taw!siap dapat free krim lagi. hehe. ini di pasar malam brinchang.
3 batang 5 ringgit. sedap sampai kening terangkat!
jangan beli la kalau sebatang 3 ringgit. cekik darah namanya. 
gelojoh namanya ni bila depan2 kedai dah melantak, pastu beli lagi. ape nak kesah kan.
duit kita. haha 

semua beli sarung tangan n stokin stoberi. sebab utama adalah sejuk!
tambahan di waktu malam sebegini. 

 jadi, bila dah sejuk, steambot menjadi pilihan. sedapnya!
ni set untuk 2 orang. 30ringgit. tapi boleh makan 5 orang. pun tak habis-habis jugak.
kedai ni tepi pasar malam brinchang tu je :)

 gambar sebelum balik.
ok. dah jumpa siapa punya jejaka 'J'? anda yang tentukan. haha 
ni makan aiskrim dekat Taman Sedia.
sedap! boleh beli stoberi fresh dekat sini, rm10 2 bekas.
besau2 stoberinya. aiskrim stoberi dia pun sedap. jem stoberi pun sedap. semualah sedap! 

babai CH. till we meet again! :D


p/s : suka segalanya di CH. cuma tak suka perjalanan nak naik n turun. simpang pulai ok lagi..kalau dari tapah? uweeekkkk~ 

10 comments:

dEaTh said...

strawberry cream xda ke???hehehhe

aimie amalina said...

sejuk smp kening terangkat ye
hehehehe
comei jek bile pakai penutup tinge tu
kekeke
seonok kan bile dpt g CH =]

aida4eva said...

death : stoberi cream pun ade ek? hehe..xtaw pula~ xmkn lor ari tu...huhu

aida4eva said...

aimie: aipp..sedap smpai kening terangkat la..hehe..aida xbeli pun pntup tlge tu..gimik je tu :D best!!

Cik Reena Tan said...

aaaaaa~ rindunye dengan cameron. :(

nak g lagi bile2.. #tp taktau bile.

Balqis Shafikah said...

wahhh..seronoknya...rindu nak pegi cameron lagii....:))

aida4eva said...

kak reena : ada rezeki nnt smpai la kat sn..insyaallah :*

aida4eva said...

balqis : syokkan :D

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

dah dpt dh keychain!
ske!

aida4eva said...

dina : teheeeeeee *tunjuk gigi* :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...