It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Cara mengenal pasti jantina kura-kura
Wednesday, June 8, 2011 | 10:57 PM | 21 comments

salam semua.
ramai yang tanya aku macam mana nak kenal pasti jantina kura-kura ni sebab ramai 
yang terbeli dua-dua jantan or betina. macam mana nak berteman atau berkawan kan..
eh gatey pulak.haha
tapi betul..bila kita dah kenal senang nak bagi nama dan proses pembiakan yang berjaya. 
hari tu pun aku ade post tentang kura-kura kat kondo aku tu..(Klik Sini) 

 baiklah! mari mengenal semua.


cara kenal jantina kura-kura ni melalui corak belakang badan 

yang kiri ni jantan..tengok la corak jantan lebih banyak dan lagi serabut berbanding betina di sebelah kanan tu. Corak kura-kura betina lebih kemas dan sikit je.

 lagi satu, corak hujung bawah badan jantan tu ada dua jalur terbuka manakala yang betina hujung bawah badan dia tertutup. nampak tak? corak hujung bawah badan tu maksudnya corak yang aku tandakan dalam kotak tu.


kemain tulis kura-kura baby dan kura-kura remaja..haha *lempang*

gambar kura2 baby tu masa dorang kecik. tengok..lagi kemas kan..bila dah besar, gambar kura2 remaja tu nampak lagi besar, lagi jelas dan lagi pekat kan.


melalui perbezaan saiz pula, yang betina biasanya lebih besar dari jantan.
kesian Atan tu..kemain kecik daripada Tina yang bagak tu. hihi

kalau tak silap. ekor betina pun lagi panjang dan lebar daripada jantan..

sekian.

p/s: rasa macam buat presentation dekat kelas pulak wat entri cam ni..kehkehkeh


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife



Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!