It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Tuesday, June 7, 2011

couple yang belum kawin tumpang kondo kami tanpa segan silu dan kura-kura comei.


salam semua..
dah lama dah CIk Megipama ni request untuk update entri mengenai kura-kura tomey nih.
tetapi disebabkan kes nyanyuk yang kerap menjelma, 
saya memohon ampun dan maaf ye Cik Megipama (^___^)

dulu ade wat entri pasal kura-kura ni jugak.tapi yang tu tunjuk gambar je.

memperkenalkan couple paling daring di dunia yang belum kawin tapi dah tumpang kondo kami tu...Atan dan Tina. class kan nama tu..harhar. kami bagi dorang duduk sebilik. tapi JAIS kompom tak kacau. agagaa

              yang kiri tina, yang kanan ni atan.      masa ni bulan 1 hari tu.kecik kan                                    
lepas 3 bulan berlalu


 tengok ni..makin membesar..sebelum ni duduk hujung jari je..bulan 3 hari tu dah besar dah..rumah dia pun dah nampak sempit..wwuuuuu~ cian atan n tina ye..

kemain menyembang dengan dia hari-hari..ni belum terbaru lagi..nanti aida update yang lagi terbaru di mana mereka semakin membesar dengan sihat dengan rumah baru ala-ala hawai dorang..lagi kawaiiii ^^ 

kenal tak kura-kura ni mana satu jantan, mana satu betina? 


 p/s: korang bela ape ek as pet? share la..share la (^___^)

40 comments:

Pakcu Sofi said...

buat gulai lomak sodap eh~ ;p

saya bela hemster~

dill said...

comelnye kura2 :)

dill.

iedaurora said...

i got hamster baru dapat baby...

my entry..

http://iedaurora.blogspot.com/2011/06/kembar-empat-buat-ieda-excited.html

Chempaka Sari said...

saya pun ada tapi dah meninggal sekor, hilang sekor..ceh adik say main dengan depa mcm main kereta Hot Wheel je.

Chempaka Sari said...

saya pun ada tapi dah meninggal sekor, hilang sekor..ceh adik say main dengan depa mcm main kereta Hot Wheel je.

Cik Ezy said...

kure2 ni mmg cpt besar kn..
comel!

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

bela diri.
kne d mnja kn dgn plbgai bnd/
demi kepuasan kndri.

man yusoef said...

serius..teringin nak bela menatang ni..nak bela hamster atau guinea pig jugak..wah bnyknyer nak bela..

suka bela binatang...tp rasa sadis bila mereka mati..huhu

aida4eva said...

pakcu: xdo sodap eyh kura2 msk gulai lemak..:p hamster lg sedap..hihi..hamster pun comei :)

aida4eva said...

dill: comeyyy :) dill xde pet?

aida4eva said...

iedaurora: tahniah dah jadi nenek :) hehe..kura2 ni bila nak bertelur pun xtaw..huhu

aida4eva said...

chempaka sari: hihi..main mcm hotwheel xthn..naseb bek kat kondo xde bdak kecik :)

aida4eva said...

cik ezy: a'ah kan..cepat besar..tp ade gak yg xbsar2 mcm kwn aida punya kura2 tu..setahun pun dok besar tu gak..huhu

aida4eva said...

dina: bela diri tu semestinyaaa..hihi

aida4eva said...

man yusoef: hihi..suka binatang ek? sume comeii..aida pun ske bela..kan kan..sedih gila kalau yg kita bela tu mati..huhu..sal tu aida bela kura2..sng nak jaga..:)

nurul afika said...

saya pernah bela arnab dengan ikan..tapi bela tak sampai setahun dah mati..sobss sobsss =.="

zati embong said...

asal macam kuih?rasa nak ngap!hihi

iedaurora said...

kure2 ieda dah lepas kat kolam sebab dah besar sgt xde tempat nak simpan + berbau...

aida4eva said...

afika:waaa~ sedihnya..tabah ye..cuba bela kura2 pulak..insyaallah tak mati :)

aida4eva said...

jat: ish2..jat tgh lapo ek?ade pulak terbayang kuih :P hihi

Anonymous said...

serius ckp saya geli..!!!! huaaa

cikmegipama said...

hye aida!! mekaseh~
talib gn nina dah ade kawan ni. haha

cikmegi punye dah dekat staun dah, tak besar2 lagi!

cenonet camtu gak. cantek la dowg bila besar.

comei2!!!!!

aida4eva said...

zoey zau yah: hihi..geli ek? meh aida try bg kamu pgg..hihi..mesti terbaling trus kan..:D

aida4eva said...

cikmegipama: maaf ye lambat sgt..hihi..cenonet besar mana yunk? besar mcm atan n tina skrg ni ke??huhu..comell! tp lg ske ms dorg bby..sgt tiuttt! :D

HaNa Hani said...

erk...camne nak tau jantan tine kure2 neyh?
^_^

aida4eva said...

Hana Hani: xtaw ek? huhu..xpe2..nnt aida wat entri lagi satu tu aida bgtaw cm ne nak knl jntn betine t aida inform hana hani ye :D

tia @ Ini Kisah Tia said...

comel !!! yang besar jantan , yang kecik betina . harharhar ..

Perasaan Dapat Update Lebih 3 Kali

aida4eva said...

tia: salah2..hihi..bezakan mereka melalui corak..n biasanya betina lbh besar dr jantan :D

Eja GaNu said...

comelnyeee tp sy geli nk pegang hehehe

aida4eva said...

eja ganu : hihi..tak cuba tak tau..adik aida tu, mul2 geli..bila dh pegang, bukan main asyik nk pgg je :)

Epola said...

lerrr. igtkan org betul2. haha! mcm wonderpet pulak XDD

Amni said...

mula2 baca.. Hah? Biar betul???? Ekekeke... Rupa2nya kura2.. Adoilaaa... Sy bela kuching je.. Hiks..

aida4eva said...

epola: hihi..ade pulak nak bagi orang betul2 tumpang umah..mn bley :P hehe..adik aida pagil dorg wonderpet! yeay! hihi

aida4eva said...

amni: biarlah betul..hihi..kucing??aida suka gak kucing! nomey2 :D

Princess Feyqa said...

kura2 saya pun cepat je besau huhu

aida4eva said...

princess feyqa: sama lah kita..sep sikittt..hehe

che yuyu said...

aida bg mkn ape erk besar mcm 2... ad jgk sepasng kura-kura tp xbesar2 pom.. tq

aida4eva said...

che yuyu : aida bagi makan pallet biasa je..xde bg vitamin ape2 pun..tambah dgn kasih sayang sikit je.. :) mungkin belum smpai masa nak besar kot che yuyu..sabaq naaa :)

Amy Amira said...

sy bela anak kucing je,hi3

Anonymous said...

kalau kura-kura yg selalu tutup je mata tu sakit ke hape? setiap masa. hihi takut pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...