It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Sunday, June 19, 2011

Kenapa kita mesti terasa dengan setiap statement orang lain?


salam semua.
aku dah habis cuti semester. 
landed di Kuala Lumpur bersama yang tercinta.
masa untuk mengerahkan badan agar jangan bermalas-malasan.

berbalik kepada tajuk.
kenapa ? kenapa ? dan kenapa ?
 tadi baru je terjumpa page ' Asal Kau Nak Terasa Dengan Apa Yang Aku Tulis?' dekat pesbuk.
aku pun tak faham kenapa.
tapi memang, bila orang tulis sumething-sumething, aku akan mudah terasa macam aku yang buat atau benda tu dia tuju dekat aku.

tapi bila fikir-fikir balik, kemon lah. kemon. takkan semua benda orang buat nak tuju dekat kita kan.lagipun buat apa aku amik conclusion nak sentap sendiri tanpa tanya tuan punya statement kan. ye la.lain padang, lain belalang. 
Kita rasa kita dah betul dah terasa tu, tapi kalau bukan? kita sendiri yang dapat dosa sebab buat fitnah kan. dan kalau betul la kita terasa sebab memang kita ada salah tu, mohon maaf kan lagi baik dari menyimpan dendam? peringtan bagi diri aku jugak ni.



semoga aku akan lebih bersifat pemaaf dan tenang setiap masa. mudah-mudahan..

jika teman buat kesilapan, tulislah di atas angin agar ia berlalu pergin dibawa angin lalu. jika teman melakukan kebaikan pahatlah di atas batu, agar ia tersemat sehingga akhir hayat..
  
  Bersyukur pada orang yang MENYAKITIMU, kerana dia yang MENABAHKAN kamu...

Bersyukur pada orang yang tak MENGENDAHKAN kamu, kerana dia yang memupukmu BERDIKARI...

Bersyukur pada orang yang MENJATUHKAN kamu, kerana dia orang yang MEMPERHEBATKAN kemampuanmu...

Bersyukur pada orang yang MENYIKSAmu, kerana dia yang menguji KESABARAN & KETABAHAN kamu..
 
  p/s: to all readers, segala isi dalam blog aku ni korang tak yah la nak sentap ape-ape ye..sebab aku tak penah tujukan apa-apa atau untuk siapa-siapa untuk bagi kalian sakit hati atau sentap pada statement mana-mana. segala yang aku titipkan di sini hanya untuk dikongsi bersama supaya kita dapat memperbaiki diri kita sendiri dan juga sebagai peringatan pada diri aku sendiri. tapi, kalau ada yang terasa bagi apa yang aku kata, silah bagi tahu mana salahnya dan aku mohon maaf dari hujung rambut, sampai hujung kaki. 

sekian, with love, Aida4eva. 

to encik botak : terima kasih luangkan masa tadi..walaupun sekejap je, tapi u've make my day :D  ni yang semangat nak gi tengok bola kat stadium lepas ni. hihi..XOXO
  

13 comments:

nazirulhazwan~ said...

Semak.betol ngan perangai org yg gitu,if mmg pon terasa,klu bende/teguran tu betol,terima la,toksah nak belahak maksum.haih

Muhd Fadil said...

sentap mak noks.

tula, kenapa selalu je nak sentap bila statement orang lain post. padahal bukan ade kena mengena dgn kita pun. kan?

ridh said...

Harimau Malaya menang la td..2-0..hihi..

Pendamba Mawar said...

terbaik

~Kirin Selama Perak~ said...

macam kenal ja cik botak tu.
:)

Pojiekyra said...

jgn trasa makan perasa...xsemua bnda y dtujukan pd kita..
kalo cmtue not sporting laaa...

aida4eva said...

nazirulhazwan~ : sgt setuju..nak wat cam ne..hati tak sama..rambut ja sama hitam kan..huhu

aida4eva said...

muhd fadil a.k.a penyu: betul la kan..sentap pun tak guna..kita dapat apa??depa yang dapat pahala..wuwuwuw~

aida4eva said...

ridh: errr...hehe..sesuai ngan baju. tapi salah kaler la pulak..kehkehkhe..<3 *smiling*

aida4eva said...

Pendamba Mawar: mekacihh :)

aida4eva said...

KSP: kalau hang tak kenal maknanya hg dah hilang ingatan :P

aida4eva said...

Pojiekyra : kannnnnnn..tak sporting satu hal, main tuduh-tuduh satu hal..aish...

Amni said...

hi dear,
saya lagi suka lepak kat twitetr dari lepak kat facebook.. heee... sebab2 yang amcam tu la.. haihhh... sebab tu memang tak suka letak apa2 status yang pelik2.. ada macam2 ragam orang ka... sikit2 nak sentap.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...