It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Keje penat sangat ke sampai muka kelat macam tu?kemon lah!
Monday, May 2, 2011 | 1:17 AM | 8 comments

SALAM!
seorang lagi rakan sebaya aku dah meninggalkan zaman bujangnya.
tahniah diucapkan ye. teruja pulak aku tengok orang kawen-kawen ni.

untuk yang pertama kalinya tadi, aku pergi beli hadiah kawen untuk beliau. sebelum ni ikut mak je pegi umah orang kawen ntah sape-sape keje nak melahap je.
tapi bila pikir-pikir balik sebelum nak bertolak ke rumah pengantin, baru terpikir yang patut nya kita sebagai kawan ni lah yang kena bagi hadiah. first time ni.

dengan sepantas kilat aku pegi beli dekat pasaraya yang aku penah keje dulu.
tetiba ada kejadian yang tak di sangka-sangka.


__________________________________

aku:            dik,boleh tolong balut kan hadiah ni?
promoter:    kat bawah.

aku :            mana ye pembalut?
promoter:    bawah.
*berkata dalam hati: tak dengar agaknya*

aku:              pembalut la dik.
promoter:     (muncungkan bibir arah pembalut). tu!
*dalam hati: sabor je lah*

===========selepas 2 minit=============

aku lihat promoter tu sembang baik punya dengan customer lelaki sorang tu.

aku tanya lagi :      dik..acuan karipap kat mana ye?
promoter:              (angkat kening). dah habis!

*wah. kali ni aku rasa terbako!muka kelat macam tertelan kapur je.ape yang berlagak sangat ntah minah ni*

aku:                    awak boleh senyum tak????! (dengan nada keras)
 promoter:           ternganga dan terdiam.

aku terus blah.
*berkata dalam hati : ape yang aku berani sangat tegur minah tu.takut pulak aku dengan diri sendiri* haha.


________________________________

motif di sini :
kerja tu kan satu ibadah.  setiap pekerjaan tu mestilah kena buat dengan jujur, ikhlas dan sebaik mungkin kerana kita dibayar untuk itu. tak salah bermanis muka. 
melaksanakan tugas adalah satu amanah. amanah lah yang paling berat untuk dipikul.

macam tu jugak dalam kes datang lambat ke keje, suruh kawan tolong punch. balik awal usah cerita lah. tak dapat bonus bising, gaji kena tolak pun bising. nak di ingatkan semua, kita dapat gaji tiap-tiap bulan tu halal ke kalau cara kita buat kerja sambil lewa mana dan je macam tu? 

Wallahu'alam.. 

Bahkan di dalam Islam, untuk menjamin pendapatan diredai Allah, kita digalakkan bekerja lebih daripada yang dijanjikan. 
  
macam kes minah promoter tu tadi. yang peliknya, dengan customer lelaki, bukan main layan, dengan customer pompuan macam aku ni dia main tarik tali pulak. ciskek sungguh!

ape ke salahnya senyum, sejuk sikit hati. haih 



p/s : esok balik ke KL semula. doakan aku selamat dalam perjalanan ye. ngeri pulak tengok bas ekciden.=.= 


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!