It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

kalau keje nak maki hamun anak je, jangan buat anak!
Friday, May 6, 2011 | 1:10 PM | 13 comments

salam readers.
entri kali ni berunsurkan emosi.
banyak kali dah benda ni jadi depan mata aku.
aku bagi contoh ni atas apa yang aku nampak sepanjang minggu lepas. 

situasi satu :  di kedai makan.

anak : mak..tak nak la makan nasi ni. tak sedap lah.
mak :  kau jangan nak mengada-ngada. kau ingat aku beli nasi ni dengan daun?ingat aku cop duit?? makan!!habiskan!!
 *si anak pun makan la dengan linangan air mata*

situasi dua: di pasar malam 

anak : ayah..nak 5 ringgit. nak beli pistol mainan tu.
ayah : *menggenggam penumbuk* banyak la kau punya pistol! aku ni sampai nak pecah kepala besarkan kau, kau senang lenang mintak macam-macam ye?! sekali aku tumbuk kau baru kau tahu sakit!
 *si anak pun terkebil-kebil kena maki* (yang ni paling aku takleh terima) huh!


situasi tiga : di kawasan perumahan

anak: ayah..petang karang ayah bawak adik pegi taman layang-layang ye. lama dah kita tak pegi. boleh la ayah. :) *nada memujuk*
 ayah: ah!!! aku penat-penat ni kau nak bejalan pulak. ah! tak senang!!
*si anak pun lari masuk rumah* 

kalau k0rang di tempat mereka, apa yang korang rasa?
ibu bapa lah tempat kita bermanja, tempat berkongsi kasih sayang. tapi kalau dah dilayan macam ni, ada ke anak-anak nak rapat dengan ibu bapa? bukan kata mak ayah tak boleh marah anak-anak.

tapi biarlah cara baik. nak marah pun jangan la ungkit semua duit kau beli susu, pampers semua.
kau nak gaduh dengan anak kau sendiri?
pick your own size la woi!
pasal tu la banyak yang kata budak-budak sekarang kurang ajar. 
jangan salahkan sapa-sapa. selidik dulu cara ajaran kita pada anak-anak.
eh?macam aku dah ada anak pulak. 
walaupun aku belum kawin dan belum ada anak, tapi aku ada akal untuk berfikir.

dulu sebelum kawin kata nak anak penuh keretapi, nak jaga elok-elok, tak saba nak jadi bapa, jadi ibu,
 dah ada anak pulak kau sepak terajang maki-maki. hadoi. 
bila anak dah besar tak hormat kau, baru la rasa sedih nak kecik hati?
sendiri buat, sendiri mau ingat lah ye.

korang rasa syok tak bila pegi jalan-jalan mana-mana, 
tengok budak kena marah dengan ayah or mak dia teruk-teruk maki-maki?


Baginda SAW juga pernah bersabda, 
“Tidak ada suatu pemberian yang lebih baik daripada seorang ayah kepada anaknya daripada budi pekerti yang baik”. (Riwayat at-Tirmidzi). 

ni la gambar budak comel dalam entri2 lepas masa dia kecik.(^_^)



 p/s : anak itu amanah allah s.w.t. ibu bapalah yang mencorakkannya.


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!