It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, May 9, 2011

aku tak dapat suntikan BCG


salam..
tetiba aku teringat zaman sekolah rendah time dapat suntikan BCG.
Suntikan tu untuk elak penyakit tibi kalau tak silap aku.
KLIK SINI untuk baca mengenai suntikan BCG..
yaaaaaa..aku tak dapat suntikan BCG tu..
sebab ape??


aku takot!

haha. sebenarnya mak aku yang tak bagi terima suntikan ni.
sebabnya dia risau la anak dara dia ni sakit.
mak aku trauma cucuk2 ni sebab masa dia dulu,
jarum suntikan tu patah dalam lengan dia. fuhhhh.ngeri pula aku dengar

jadi ape lagi. esoknya nak cucuk,komplot ngan mak tak payah pegi sekolah. 
abah aku yang bermuka ganas itu tak tahu plan kitaorang.
kalau tau, naya! batang penyapu lah jawabnya.

so sampai sekarang la aku tak dapat suntikan BCG tu tapi alhamdulillah aku tak de masalah kesihatan yang teruk sepanjang hayat aku.
eh. kalau ada doktor-doktor yang baca ni, ape ek effect aku tak dapat suntikan ni?

tapi bila dah besar ni, bila tengok parut BCG orang lain, macam kewl (cool) je de parut bagak-bagak.
lengan aku clean je lah tak de parut sebab aku tak kena pun BCG.
haha.

ape ade hal, dekat muka aku dah ade parut!
haha 

*nanges*

T___________T 

haha. tengok budak tu. muka gigih dapat suntikan.

tahniah adikk :)

16 comments:

Prince Halilintar said...

prince mase kat sekolah sampai 2 bcg sekali Doktor cucuk sbb xcukup dos..tensen je prince kat doktor tu..slmt die cute..hahaha

KUREKURE COMEL said...

sbnrnya lg bagus tak cucuk tau...
mcm anak buah mina...abg mina tak kasi cucuk...sbb ada effect nnti...


kandungan dlm ubat tu pun kita taktau..huhuhu

aida4eva said...

prince: pehhhh...sampai 2 kali??hebat2...double protection dah tu :)

amboi...mentang2 dia cute..5 kali pun xpe la kan..hihi

aida4eva said...

mina: ye ke? baru taw..tetiba rasa beruntung..hihi..

btl2..kandungan dia kita xtaw..skrg kan byk sgt ubt..huhu

Suhami Ahmad said...

boleh ke tak cucuk? takda penyakit melarat di kemudian hari?

zati embong said...

hahaha.jap muka budak 2.cam x rela je 2.hahaha

aida4eva said...

suhaimi: entah lah..sy pun tak tahu kalau tak cucuk ape effectnya..mungkin terdedah kepada tibi lebih daripada org yg dapat suntikan agaknya..huhu

aida4eva said...

jat: memang tak rela pun muka dia..muka terpaksa..hihi

ïêmå å¢klê§ said...

cucuk kt bontot takut gak ker??
hihi

p@kcikLie said...

memang ramai bebudak jadi penakut jarum suntik...bukannya apa..ada yang 'takutkan' mereka..hahaha..kena carik orang tu dulu..

salam singgah dari pCL..

PCL NAK TAU je..ada Efek ke tak !

aida4eva said...

iema: errkk..mestilah..lagi seram yg tu..penah kena dh dlm taun ni..5 ari trauma..hihi

aida4eva said...

pakciklie: betul2..selalunya ade je yg takutkan..dlm kes ni, mak sy lah yg takutkan sy...kui3

fyna said...

tak effect ke klu x amek BCG?

✿....rossa alina....✿ said...

huhuhu..seb bek dolu2 mse kne cucuk bcg i xnangessss..kekekeke.. ;p

aida4eva said...

fyna: ntah la yang..aida pun tak taw ade effect ke tak..wuuu~ setakat ni tak de lah :)

aida4eva said...

rossa : eley2..betul ke u tak nanges? cuit2 cikit..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...