It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Wednesday, April 27, 2011

jangan pegi tempah baju dekat kedai tu!


mood : sangat marah

salam. tadi aku ke central market (CM) bersama budak-budak kelas untuk amik baju kelas yang ditempah dekat sebuah kedai '***********' namanya dalam CM tu.


hati bukan main berbunga-bunga nak pakai baju yang dah siap.
dah sampai kedai, uncle yang handle baju kami tu tak de.
bila call, kata dia tak de dekat area tu. malam-malam sikit baru ade.
nanti dia talipon dekat-dekat pas maghrib. 

haih. dia ingat kitaorang ni umah dekat sebelah central market tu je ke nak pi mai pi mai tang tu??
sebenarnya khamis dua minggu lepas iaitu 14.4.2011 aku dan kawan aku pegi order dekat uncle tu sebab harga dia dia bagi paling murah antara kedai-kedai lain. lepas kautim-kautim, janji nak ambil hari jumaat or sabtu depan tu which is 23.4.2011. then aku pun tipon la uncle tu hari jumaat tu cakap tak dapat nak amik sabtu, hari isnin la kitaorg amik baju yang dah siap tu. okeh.

hari ahad bila aku tipon dia nak tanya bila bukak kedai sok nak pegi amik, dia kata esok baru dia nak print.

=.=*

lepas aku pot-pet-pot-pet, dia kata selasa siap tapi paling bagus amik hari rabu. panas je hati aku. ye la. aku cakap amik baju dah siap hari isnin! bukan kata suruh dia baru nak print hari isnin. kejadahnya?ye la. rabu pun rabu lah.

so hari ni ialah hari rabu dan aku pegi tadi dia tak da dan kata nak talifon balik bila dah sampai kedai. macam harem. dah dekat pukul 9 malam dan tak tipon-tipon lagi. padahal 23 helai baju je. printing tak banyak pun. hari tu bukan main berjanji baik punya. takkan sampai perlukan 15 hari untuk siapkan 23 helai? ?uncle lukis dengan tangan sendiri ye??haih! 

memang bagus la kan nak meniaga macam tu. untung nak. keje nak. kualiti? sori lah pak cik. kami tak kan rekomen kedai pak cik kat sesiapa dan kami takkan buat baju dekat pak cik lagi. 

sekian!

15 comments:

Miss Dill said...

pacik tu serius ke tak nak berniaga? tak de disiplin la pacik.

Miss Dill^^

Prince Halilintar said...

lepas ni cari kedai lain plak la..byk lagi kedai design baju yg murah2..klu pandai cari yg niaga dlm tenet lagi mrah dpt..biase2 la tu prince pon ade gak pengalaman camni..peniaga ni sepatutnya utamakan customer, ni tak..

aida4eva said...

kan miss dill. macam tak serius langsung. berkerut je dahi ni bila tipon dia. adoiiii~

Nadhirah-chan said...

sabar sabar . mungkin pakcik tu ade hal ape2 ke sampai terlewat buat printing ? tapi at least kena la mintak maaf kan ^^

aida4eva said...

prince: betul tu..memang tak pegi dah kedai tu. boleh pulak main tarik tali macam tu. sabo jer lah~ huhu.. customers always right kan :)

aida4eva said...

Nadhirah chan: ntah la awak..masalahnye dia kata sabtu bley siap. tapi putar2 belit cerita pulak dah. adoi2..betul2..at least mintak maaf, tp tak, dia wat dunno je -.-

KUREKURE COMEL said...

org melayu ek....hhmmm....mmg teruk la cmtu...


sbb tu mina kalau nak tempah baju kena tgk tempat tu awal2 dulu...tgk baju contoh....


lain kali tak yah pegi la aida....

BuDaK PeGheLiH said...

apsal xbtau jer nama kedai tu kdai ape.. hehehe

aida4eva said...

mina: orang melayu..aida pilih pun mula2 cakap pum pang pum pang macam rajin sangat keje..n layanan dia baik..baju contoh pun ok..dah jadi cam ni..mn kita nak taw kan..hmmmm..btl2..xnak dah g kat dia!

aida4eva said...

budak pengelih : niat hati nak bagitaw..tapi macam tak sampai hati lah pula..huhu

♥ Teacher Rinz ♥ said...

yey..da folow..folow me back

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

ermh! CM, ad kh mlayu? Botak licin? Uncle? Pkai spek? Fluent gler ckp tamil?

jka ye? Kte sdang mmboikot org yg sma..
Ayuh! sebar kn fahaman ni..

aida4eva said...

teacher: tq ye :)

aida4eva said...

Dina: 100% tepat. mengena! aku terkena! cisciscis~ same ke??

nape kau tak cite awal2..dush2~

selasa nanti kita cer citer dekat kelas ye! :)

Anonymous said...

please aida ,apa nama kedai tu? gitau je.. rasanya kawan kita nak g tempah kat dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...