It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Wednesday, February 2, 2011

SEGMEN 1MALAYSA - SELAMAT TAHUN BARU CINA

yeaah. kini kembali bersama segmen abg macho badan ketul-ketul kita :)

tak lain dan tak bukan.

jeng. jeng. jeng.

klik banner tersebut untuk melayang ke blog abg Seben tersebut. eh eh. abg Ben lah. haha
*jangan marah abg ben. nanti kena jual* *wink*wink*

1. kisah kisah menarik sewaktu anda bersahabat dengan rakan rakan yang berbilang kaum :

aww. masa form one dulu, masuk-masuk kelas, aku rapat dengan budak-budak cina lagi berbanding orang melayu. ntah la kenapa. mungkin sebab aku ade jual kad yang comei untuk tulis nama tu dan budak cina yang banyak beli dari aku. hihi  pastu masa form five plak rajin study dengan budak cina sebab mostly dorang pandai add math. tak macam aku. bab2 matematik ni memang serah kat budak-budak cina je lah. *thumbs up*!

ni pengalaman after SPM plak, tyme aku keje dekat Supermarket dekat Pekan Koboi  kampung aku tuh.aku keje dalam 8 bulan la :) bos kedai tu chinese. macam perniagaan family lah. abg jadi bos, adik jadi supervisor. ayah mak jadi VVIP kat sana. aku rapat ngan adik perempuan bos yang jadi supervisor tu. selamba je kitaorang sembang dekat tempat cahier tu. yela. aku keje jadi cashier masa tuh. si abg yang jadi bos tu suka jeling-jeling kami. huh. 

sampai la time nak CNY masa tu, kan kedai cina selalu gantung-gantung riben-riben merah atas syiling tu kan, ade ke patut bos tu soh aku yang ayu lagi sopan ni panjat pasang kat syiling tuh. cis. amarah taw. padahal ramai pekerja laki or perempuan yang lain. aku pun panjat la. bos kan. tak dapat gaji nanti lawan cakap b0s. lepas panjat pasang-pasang riben dan tanglung2 semua, aku rilek la dekat kaunter cashier sebab takde customer pun nak bayar barang. disebabkan si abg a.k.a bos ni tengok aku lepak senang lenang, dia suruh aku lap dinding pulak.

aiyaa apek. manyak dengki la ini olang!

pehh. melawan pun tak guna. aku pun lap la dinding tu dengan hati membengkak. bayangkan macam aku tonyoh-tonyoh muka bos aku tuh. haiya. tapi bila dia lalu, aku sengetkan je mulut buat manis muka ala-ala senyum. dia sengih je dekat aku. CISKEK punya apek. 

masa tyme balik, adik dia yang supervisor tu panggil aku gi bilik abang dia a.k.a bos tu. alamak! b0s dengar ke aku t0nyoh dinding bayangkan muka dia tadi??matilamak. masuk-masuk je aku tengok dia senyum sambil bagi angpau RM200 dan sekotak limau dekat aku. pekerja lain tak dapat pun. YAHOOO!!

baru la aku taw yang dia saja nak bagi aku keje supaya dia boleh kasi angpau lebih sikit. 
apek. sori lah wa kutuk-kutuk u dalam hati tadi. ^__^

2. Ucapan kepada yang menyambut CNY

Gong Xi Fa Cai. 
halawey. jangan makan limau banyak-banyak nye pun. nanti sakit perut berulang tandas pun. kalau ade limau lebih, anta la kat rumah aku ni. boleh jugak makan-makan buat manis mulut. :) errr..angpau pun nak aku nak sebat boleh tak? lalalala~ 

p/s: tringinlah nak pakai che0ngsam tuh. awwwww :) 

8 comments:

syafiqsulaiman said...

bukak lagi ke ek segmen ni??
terlepas plak..

sekamar rindu said...

salam..

wow..segmen abang ben yang mantap..

aida4eva said...

syafiq : dah ttp kot sbb snarai dah kluar..huhu..xpe..t segmen len plak cuba lagik.:)

sekamar rindu : hehe..segmen abg ben sume mantap2 :)

Bahijah~ said...

da amik award...
slamat bercuti!!~

aida4eva said...

bahijah : selamat bercuti juga :)

logorithm said...

Banyak jugak angpow RM200! Nasib baik tak melawan cakap boss. Kalau tidak... mungkin dapat RM10 jer + limau sebijik. Hahaha...

Citer yang menarik!

aida4eva said...

logorithm : tu lah pasal..weeee~ sgt syi0k.. :) tenkiu2 :)

aida4eva said...

logorithm : tu lah pasal..weeee~ sgt syi0k.. :) tenkiu2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...