It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Darah manis si dara manis???
Sunday, December 5, 2010 | 12:26 AM | 1 comments
Tajuk memang tak mau kalah kan..haha


Bila sebut darah,mesti ada kaitan ngan derma darah,darah tinggi,darah rendah,darah A,darah O,darah B,darah AB,vampire hisap darah,the cullen*mula merepek* n xlupa juga darah yang ditelan oleh nyamok~


oh betapa seksanya bila nyamok mula menggigit..pasai tu leh ada perumpamaan kerana nyamuk seekor,kelambu dibakar!! memang pn ati aku panas betul kalau pasal nyamuk ni..tambah-tambah sekarang bercuti di kampung dikelilingi sawah n kebun getah,opkos la banyak nyamuk yang berlari-lari bertempiaran keseronokan dan kekenyangan..kahkahkah


Kalau dapat lah nyamok yang gigit aku tu,memang aku nak luku kepala dia laju-laju dan buat beliau menderita sebagaimana aku menderita!!*propa berganda-ganda* tapi geram jugak,bila dah dapat tampar tu,terus je nyamok tu mati..fragile betul nyawa kaw ni nyamok,xsempat aku nak seksa..hhuuuaaarrggghhh~


ni nak cite sal fakta dan bukan auta pasal nyamok!


1. Nyam0k jantan cuma menghisap madu,debunga dari tumbuh-tumbuhan. yang hisap darah kita selama ni ialah nyamok BETINA. Tak guna punya betina..ganas sungguh seleranya..aawwww~ Nyamok betina perlu protein yang ada dalam darah untuk telurnya berkembang. *xpasal-pasal kita jadi mangsa kan!!


2. Ada 3 steps dalam misi menghisap darah manusia *sebelum kita makan pun ada tertib kan*
        i. first beliau akan mengiris kulit kita. Beliau ada gigi tajam yang menyerupai gergaji, jadi mereka akan menggergaji lapisan kulit kita sehingga terhiris * bunyi macam ganas gila kan!!T-T
       ii.  second, pas lapisan kulit dh terhiris, nyamuk betina menancapkan belalainya dan dilakukan pengeboran sampai mencapai pembuluh darah. *macam bunyi para2 nurse cari salur darah dengan jarum gabak masa derma darah tu~
      iii.  Last but not least,proses penghisapan. dengan rakusnya beliau akan menghisap darah manis kita ini dengan tanpa belas kasihan.. Sampai 3 step depa tibai..tp rasa kejap je tiba2 dh gatal kan bila nyam0k ni meng-geget..h0h0

                      p/s : tgk gmbar ni..bukan main senang hati dia carry darah kita! >.<

Tapi kan,kalian berfikir tak hikmat allah mencipta nyamuk? Haaaaa..antara hikmatnya is,
1.  Sesekali kita sakit akibat nyamuk ni contohnya malaria ke,denggi ke, ia dapat membuatkan kita lebih taat pada Allah. Jika tidak, kita berasa sentiasa megah atas nikmat kesihatan dan mengabaikan tanggungjawab sebagai hambaNYA. kan kan kan..

2. Patutnya kita berterima kasih kepada nyamuk sebab memberi peluang untuk kita merasai sakit. kan sakit tu sebahagian dari peluang untuk menghapuskan dosa-dosa kecil kita? Subhanallah. (^-^)

Labels:


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!