It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Adakah anda terdiri dalam golongan gemuk air?
Wednesday, August 14, 2013 | 1:18 PM | 1 comments


Tahukah anda tentang 'gemuk air'? 
Gemuk air berlaku disebabkan kurang minum air, bukan disebabkan banyak minum air. 

Badan memerlukan lebih kurang 1.5liter air utk berfungsi (pernafasan, perkumuhan). 

Jika anda kurang minum air masak, badan akan menyimpan air untuk fungsi badan dan ia tak akan digunakan untuk membakar lemak. 

Kesannya anda akan jadi 'unta' kerana badan anda simpan air berbanding guna air untuk proses metabolisma badan.

Jadi, anda kena minum lebih banyak air untuk flush out air-air yang lama disimpan dalam badan tu.
Setiap 25kg berat badan anda memerlukan 1Liter air.

kalau anda berat 50kg, anda perlu lah minum air 2Liter sehari.

kalau 75kg? haaaa. 3Liter lah.
pandai lah awak ni.
*clap clap clap*

tapi, kalau kita nak turunkan berat badan dengan lebih cepat, kita mesti double kan jumlah air yang kita perlu minum tadi.

contoh orang yang 75kg ni nak turun berat. di wajib minum 3Liter air sehari.
tapi, untuk cepatkan proses penurunan berat, dia kena minum 6 Liter sehari.
Rasionalnya untuk proses aliran air dalam badan, naikkan metabolisma badan dan proses pembakaran kalori berlaku dengan lebih pantas.
Bila semua tu jadi pantas, berat pun turun lah dengan pantas :)

Tips :

LEBIH FIBER: banyak ambil makanan berfiber (serat). serat anda “tarik” air semasa penghadaman.
KURANG GARAM: garam macam pasir dan kalau berlebihan akan serap air. Sehari jangan lebih 2.5g
TINGKATKAN SENAMAN: keluar peluh.
BANYAK MINUM AIR: untuk flush out air but pilihlah air osmosis or drinking water.
Air masak membantu dalam proses perkumuhan.. Ya, proses ‘uk uk’ dan proses ‘shu shu’ disamping membantu menyingkirkan toksin dalam badan.

"Produk-produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat, mencegah atau mengubati mana-mana penyakit."

Labels: ,


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!