It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

Bolehkah bersenam ketika sakit?
Saturday, December 29, 2012 | 10:33 PM | 2 comments



sebenarnya, kalau kita dah terbiasa bersenam, badan akan mula rasa sengal2 bila dah tak dapat bersenam. Jadi, pada yang tak sihat tu tapi terasa nak bersenam, better tengok dulu korang tu sesuai ke tidak nak bersenam.

Kalau tanda2 sakit tu atas dari tengkuk contohnya selesa, bersin2, sakit tekak. Korang BOLEH bersenam dengan low-intensity workout. maknanya bukan senaman yang berat. jauhi senaman yang berat ketika sakit seperti contoh angkat berat, senam erobik terutamanya masa selesema sebab boleh memberi kesan buruk kepada sistem imunisasi badan atau sistem pernafasan badan.
INGAT TU YAAWWW!

TAPIIII~

kalau simptom korang tu bawah leher contohnya muntah2, batuk2 yg berterusan, cirit-birit dan demam, korang dinasihatkan untuk HANYA BEREHAT sampai sembuh.

amboiii~ dah sakit perut demam2 pun nak bersenam jugak? melampau! haha. bawak2 le bertenang ye!

hehe

KEEP HEALTHY PEOPLE!

EAT- EXERCISE - PRAY- REST - LOVE

insyaAllah u will have a very good life :)



Labels: , ,


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!