It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Wednesday, September 14, 2011

Biskut Munchy's mengandungi arak



Terkini : Jakim telah menbuat serbuan ke atas kilang MUNCHY'S, Batu Pahat dan menemui stor arak. Boss kilang MUNCHY'S tersebut dengan rasa bangga dan tidak rasa bersalah mengatakan arak tersebut untuk dicampurkan ke dalam biskut - HJ. JALIL B RAIHAN (JAKIM PUTRAJAYA)




info dari sumber yang boleh dipercayai.
tiada berita tersebut di dalam akhbar lagi tetapi adalah disarankan ambil langkah berjaga-jaga iaitu dengan  menghindari dari membeli barangan Munchy's buat sementara waktu sehingga disahkan benarbenar tidak mengandungi arak.
kerana jika kita was-was di dalam sesuatu makanan, otomatik jatuh hukum haram.

  wallahualam..
 
UPDATE!

TIADA UNSUR ARAK DALAM BISKUT MUNCHY'S.
SILA RUJUK SINI

10 comments:

mekocah Je said...

bia betik ..
pas ni tak yah beli da la eak

Ain AyiEn said...

betol kew nie? masyallah~

Prince Halilintar said...

prince pun ade dgn berita ni

misya said...

sadisnya,dah la saya suka biskut tu

aida4eva said...

mekocah je : ntah la wak..kalau dh was-was, otomatik haram..

aida4eva said...

ain : tak sahih lagi..tunggu kenyataan media dulu :) cuma ambil langkah berjaga-jaga :)

aida4eva said...

prince : kan prince..ramai dah msg2 bgtaw sal ni..

aida4eva said...

misya: kan kan..sedap2 kan biskut dia..huhu..xpe2..kita tggu knyataan media dulu :)

Anonymous said...

haihh, baca ni -.- http://www.isuhangat.net/2011/09/arak-dalam-biskut-munchy/

aida4eva said...

anonymous : dah2~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...