It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, August 8, 2011

aku diragut oleh lelaki melayu yang tak pegi terawih



salam semua.
rindu plak rasanya dekat blog. tapi agak sibuk sekarang ni dengan asignment sebelum berPBS kat sekolah sebelum raya nanti. *tabah aida! tabah!*

peristiwa aku diragut ni malam sabtu hari tu.

lepas isyak tu balik dari rumah mama dekat gombak, time on the way nak balik cheras.
masa nak masuk susur jalan masuk ke KL dekat bulatan batu caves tu, tiba-tiba motor aku dihampiri oleh motor ex5 warna merah. penunggangnya lelaki melayu. aku ingat tak la ada ape-ape..mungkin dia tersalah ambil lajak ke. tapi tiba-tiba tangan dia mengambil sesuatu dalam raga motor aku.

terkejut woi!
terus je peragut tu berdesup laju masuk bulatan. moto tu dah siap cabut no. plat.
time tu dah la jalan sesak. penuh dengan kereta.
silap-silap kang aku yang jatuh. baru aku teringat apa yang ada dalam raga motor aku tu.
beg berisi baju hujan.
alhamdulillah bukan barang berharga sebab semua barang macam laptop, domper semua aku letak dalam beg galas.
tapi still rasa ralat sebab cuai letak barang dalam raga.

dalam masa yang sama, aku bersyukur jugak peragut tu tak tendang or tolak motor yang aku naik tu.
alhamdulillah tak de kecederaan yang berlaku.
haih.
ralat sungguh.
bulan-bulan puasa ni pun nak meragut. tak puasa la tu.
maybe dia ingat aku letak dompet kot dalam beg tu.
*terlepas jugak sekor setan *
amarah sungguh.


peringatan dari aku, jangan la letak apa-apa barang dalam raga tu.
jangan jadikan anda sasaran peragut. beg tu jangan la pakai di tepi bahu.
seelok-eloknya pakai je la beg sandang. lebih selamat.
*terkena batang hidung sendiri*
  


p/s : alhamdulillah allah masih beri peluang untuk hidup. aminn

10 comments:

angah said...

sabaq je lah...

Prince Halilintar said...

syukur aida xde ape2...slmt baju ujan je peragut tu dpt padan muke die..

tiAdA NamE said...

pernah kena..jgn ingt laki pun tak kena..lptop kena angkut..kena msa tak sihat, otw nak blik hostel..pkai tak smpai sbulan..x psal2 trauma dgr moto sbulan..=.="

nuruhuda_329 said...

ohhh...peragut..kamoo sungguh sengal ngeee....^^'

ïêmå å¢klê§ said...

alhamdulillah la xde pape berlaku kt aida....

aida4eva said...

angah: tu la pasal.huhu

aida4eva said...

prince: kan kan..padan muka beliau. eeeii..rasa mcm nak 'boooo' je kat muka dia. aish

aida4eva said...

tiada name: ye ke? adoi..ruginya..repot polis tak? hmm..pengajaran suruh berhati2 kan..trauma2

aida4eva said...

nurul huda: memang sengal + senget. haha

aida4eva said...

iema: kan kan..alhamdulillah..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...