It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI : UCAP SELAMAT HARI GURU

salam semua.
selepas ade krisis blogspot yang tak memungkinkan aku update.
kini tibalah masanya untuk aku masuk segmen setelah sekian lama.

eceh~

Sekolah mana dulu? 
Aku bersekolah rendah di SK Sungai Rokam,Ipoh dari tahun 1996-2001. Sekolah yang banyak meninggalkan kenangan. lepas keluar sekolah ni, tak penah aku pegi sana balik sebab family berpindah ke Selama, Perak. 
Dan di pekan selama itulah aku menyambung Sekolah Menengah  di SMK Dato' Hj. Hussein (2002-2006). Sebuah sekolah luar bandar yang bukan prestasi tinggi tapi sekolah ni amat berjasa dalam mendidik insan-insan degil seperti diri ini. Banyak kenangan bersama kawan-kawan, Mr.a, guru-guru dan asrama sekolah itu sendiri yang kadang-kadang boleh membuatkan aida mengalirkan air mata kerinduan.


Cikgu yang paling diingati 
cikgu yang paling diingati ialah Cikgu Bariyah. Cikgu ni penyelia petang masa sekolah rendah. tak penah ajar aku pun. tapi gaya dia serta ketegasannya membuatkan aku ingat sampai bila-bila. 
Fuh..bergaya habis..kalau bju warna merah, seluar, kasut, spek, tudung, semua warna merah. tak lupa juga topi pantai dan payung lamanya. oh. rotan juga sinonim dengannya.
penah kena rotan dengan dia sebab tak masuk perhimpunan lepas rehat. kantoi nyorok dalam toilet dengan kawan. hadoiii. nakal betul aku ni dulu

pengalaman 
aku merupakan seorang bakal guru. insyaallah. belum ada pengalaman tapi masa buat praktikal dulu, rasa seronok bila murid-murid berdiri keliling aku tanya nama dalam bahasa isyarat. sangat sweet. tak sabar aku nak jadi guru pada satu masa nanti walaupun aku tahu ada dugaan yang lebih besar akan menanti.


Kepada semua guru-guru di dunia ini, selamat menjadi lilin kepada anak-anak murid kalian.
tanpa kalian, siapalah kami. :) 

selamat hari guru! :)

kepada abg beng, selamat hari guru juga :) anda banyak berjasa dalam dunia blogging ni. tabikkk!
(^____^)

marilah join segmen ni.

klik header di bawah

mari bagi hadiah pada abg bengggg sempena hari guru..dengan vote beliau.

 (^___________^)


p/s: bangga menjadi guru :) 

14 comments:

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Siti Noraisyah said...

Selamat Hari Guru.. ^^

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan cikgu dari laman blog abg ben.. saya follo blog cikgu ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya cgu Awang yang tak seberapa ni... Huhuhu

fuuyooh said...

salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. hehe..
Hentam Saja lah

.::Nuruljannah::. said...

selamat hari guru kepada bakal guru..
sama2 la kita bersemngat menjadi guru nanti.. =) heeeee

aida4eva said...

Haris : meceh singgah :)

aida4eva said...

kak siti : lagi 3 thn bru jd guru insyaallah :)

aida4eva said...

cikgu awang : insyaallah :)

aida4eva said...

fuuyoh: salam kenal :)

aida4eva said...

jannah : insyaallah..mudah-mudahan ye awak :)

syAfA said...

selamat hari guru..

tq! sudi singgah.=)

aida4eva said...

tq syafa jgak! :)

to'wan said...

SELAMAT HARI GURU... ;)

KUREKURE COMEL said...

wahhh..aida kenal mr a dari zaman sekolah rupanya...agak lama jgk lah tu ek....hihihi....


selamat hari guru....guru penyelia petang mmg cmtulah..sama kat sekolah mina dulu...kalau pakai gincu kemain merah ang2...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...