It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, May 16, 2011

BEN ASHAARI BICARA CINTA SEKALI LAGI


abg beng rindu orang umah ye buat segmen pasal cinta ni?
(^______^)

marilah join segmen cintan cintun nih .
klik header beliau bawah ni tawwwww~




pengalaman cinta?
cinta itu mendewasakan. cinta juga membuat orang gembira, berduka.

Pada aida, dalam percintaan, yang pentingnya ialah setia. Kalau bercinta bagai nak rak pun, tapi salah sorang tak setia, curang sana sini, itu bukan cinta sebenar. dunia percintaan adalah indah jika dinikmati dengan betul.
cinta dapat mengubah duka menjadi suka. hati sentiasa tenang dengan adanya si pencinta yang sentiasa menyokong di sisi, menegur jika salah, dan membantu jika dalam kesulitan.

Terima kasih Mr. A 


BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU ?

perkara ni adalah bergantung kepada hak masing-masing. ada yang bercinta dan terus kawen bahagia hingga ke akhirnya dan ada juga yang hancur di tengah jalan. begitu juga dengan nikah dulu. siapa tahu tiba-tiba orang yang kita kawen tu tak sesuai dengan kita jika terus nikah? bertengkar hari-hari. habis pecah pinggan mangkuk kat rumah kena baling. kan naya!
Namun, zaman dulu-dulu kan nikah terus dan bahagia hingga ke akhirnya. ya. memang ramai. yang tu sebab apa? ibu bapa tentukan. restu ibu bapa kan penting. begitu juga jika bercinta dulu, yang penting dapat restu.

insyaallah..jika dapat restu, cinta akan lebih mekar dan rumah tangga akan harmoni hendaknya.

aminnnnnn...




p/s: still going strong (^___^)

31 comments:

RaraPuing said...

hehehe nak join jugak laaaa

zacky ~786~ said...

btol tu.. restu ibu bapa tu penting kn?? jom bace sy yer lak..

De'din said...

woa,,
nak bgi pandangan,,
tpi kering idea lah pula..
heeeee~

aida4eva said...

rara :meh join meh :)

aida4eva said...

zacky : sangat penting :) baek!sy terbang skrg! :)

aida4eva said...

de'din: belasah je lah de'din :) janji adoooo~ :)

yatie Awang said...

cinta yang ikhlas akan sentiasa membawa kebahagiaan

GreenAppleKu.com said...

terjah sini, tq sebab sudi baca cerpen cinta saya tu..

miRa'e said...

betul , setia tuh sgt pentg dlm perhubungan :)

Safwan Kun said...

singgah datang dan follow dari blog BA..

http://safwankun.blogspot.com/

NadiRah said...

wahhh!!! anda direview!! tahniah!!
mesti graph cam klcc kan lepas kena review..huhu

Fendy said...

http://fendy1302.blogspot.com/

dtg dr blog BA.....follow u..terjah la blog n follow

hitammanis said...

jadilah org yg baik, insyaAllah jodoh yg baik juga utk anda.

jom jejak di sini......
http://lizahhamidin.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-bicara-cinta-sekali-lagi.html

zarazueyin said...

salam kenal
cute blog ni ;)

aida4eva said...

yatie: sangat betul..ikhlas harus ada dlm perhubungan :)

aida4eva said...

green apple: no biggie..best lah :)

aida4eva said...

mira'e: cobalah untuk setia~ nyanyi sket..hihi

aida4eva said...

safwan: terima kasih datang :)

aida4eva said...

nadirah: tq!!huhu..sekali sekala..time ni je la nak jd KLCC pun..huhu

aida4eva said...

fendy: mekasih ya :)

aida4eva said...

hitamanis: insyaallah :) andai itu yg tercipta untukku~ :D aku amat bersyukur :)

aida4eva said...

zarazueyin: salam kenal jugak..cute?owner dia cute tak??*sila lempang lajulaju* kihkih

kemboja said...

hi..

cik faez said...

cinta kan subjektif . tu lh pasal :)

aida4eva said...

kemboja: hi kemboja :D

aida4eva said...

cik faez: ya betul..cita rasa orang lain-lain kan :)

wan zuliyana [apel] said...

marriage is beauty :)

aizamia3 said...

restu ibubapa kedua-dua belah pihak tu amat berharga.. baru hidup aman bahagia..

aida4eva said...

wab zuliyana: beauty eh? ok tak sabarrrrrr~.. nak kaweeennn! hihi

aida4eva said...

aizamia3: kan kan kan~ :D

KUREKURE COMEL said...

ehem....MR A sila baca ni ye...hihihi....


tak sabar nak tgk aida melangkah ke alam satu lg tu....seronok tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...