It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Wednesday, March 2, 2011

Maybank2u pun ade guna email nak kebas duit orang??


salam.
pada satu-satu masa, aku suka bukak email. delete email yang tidak berkenaan,
emptykan trash, teng0k spam.
tiba-tiba aku nampak ade email dari Maybank2u.

gelabah kejap. kot-kot ade makumat aku yang tak lengkap ke.
sampai 10 email Maybank2u je. update profil lah ape.

right klik untuk tumbesaran mengagumkan.


bila aku check-check purse, baru aku teringat yang aku tak de pon akaun Maybank2u. cis.
nasib baik aku tak terkena. 
es0knye tu, aku yang memang nak buat akaun Maybank pun buat la.
 bila malam, bukak email lagi, berpuluh lagi spam email Maybank2u.
kejadehnye??


right klik lagii untuk tumbesaran mengagumkan.


masa aku buat akaun Maybank tu, aku dah tanya akak tu pasal ni.
akak tu kata. JANGAN layan spam email macam tu.
pihak Maybank tak penah bagi email dekat customer d0rg.
sia-sia kang duit berkepuk-kepuk korang tu jadi habuk.
bala. bala.




p/s: menabung amalan yang sihat :)

10 comments:

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

ish2...
orang sekarang nak senang je kerjanya...
kalau tergoda tu, habis kena hack..
alahai...

KUREKURE COMEL said...

lor...adajgk mcm tu ye...adooii...
berhati hati tau aida...

good_boy said...

lama dah x tengok email...
dah beratus ribu spam..ahahaha

good_boy latest post wahai kawan, bantuan anda amat dihargai !!

aida4eva said...

orkid: sgt betul. ne taw yg lurus bendul tu kan. free2 je duit ilang. huhu

aida4eva said...

mina: tu lah pasal. kena lebih berhati2..mina pun soh adik kiah hati2 taw chek email.hihi

aida4eva said...

good boy: hihi..kalau dh beribu tu, empty kan je trus :)

puteri ain said...

uishhh bahaya gak macam ni..jangan la kena..kalau tak bala bala..haha

topimagine said...

adohai... macam2 cara ek.. so nk simpan duit kt bank pon leh jd takot kn :)

aida4eva said...

puteri ain: sangat betul. hati2 taw. bala. bala. xpasal2 kang kena mandi bunga. hihi

aida4eva said...

topimagine: betul2..tp kalau xsmpan duit kat bank, kne curi ngan toyol plak.keh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...