It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Tuesday, December 21, 2010

kedudukan bahasa melayu di mata kalian?


ketika melayu di malaysia sibuk memartabatkan bahasa asing,sibuk bercakap slang-slang mat saleh agar dapat feeling-feeling d0k over sea, orang di russia plak yang memartabatkan bahasa melayu. nak bukti??tgk vide0 bawah ni~


oh melayu,sedarlah, tak payah la nak cakap gaya manglish ke, mangland ke, martish ke, ape ke, korg tetap gak makan tempoyak,budu,belacan..
peerrghh..aku sndiri cakap,aku yang terliur..aum aum.

tg0k vide0 ni dulu ye.
watch dan learn!
*ececey*


10 comments:

ika nania said...

sdp arhh depa nyanyi ! .. hahaaha

Sepatu Hijau said...

salam


semua itu mengiurkan lidah ini :)

Mawar Merah said...

Tabik pd org putih tersebut..

Mawar Merah said...

Uhuhu. meleleh air mataku sbb tgk bangsa lain memartabatkan bahasa melayu n malaysia.

kahirie said...

takkan melayu ilang didunia...

y-A-n-A said...

hebat lah!! :DD

Nazira said...

suke entry ni~!!

Aisyah humaira said...

wah..bangganya rakyat rusia mampu cakap bhsa melayu...
mereka cm dah biase je ckp..
x de loghat english pon..
tabik gak la dengan owg rusia..
:)

aida4eva said...

ika: bukan sedap je,malah fasih :p

sepatu hijau : kagum kan :)

mawar merah : kasi tabik spring..toingtoingtoing. 2la..sy pn rasa yg sama :( sedih tgk ank2 melayu skrg.

y-A-n-A : sgt2 hebat kan :)

aida4eva said...

Nazira : terima kasih awak :)

aisyah humaira : memang bangga..:) tapi sedih sbb anak melayu sekarang ramai yang tak fasih bahasa melayu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...