It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

tabiat meletopkan jari/ membunyikan jari merosakkan tulang jari kita
Sunday, December 2, 2012 | 8:58 PM | 0 comments

prakkkk! prakkk! prakkk!
*letupkan jari-jari di tangan*
legaaaa~



korang ada tabiat macam ni?
aku tak boleh lari dengan tabiat macam ni. rasa mcm puas ati dapat letopkan jari tangan or jari kaki. haha.
hardcore punya style!
sedara aku lagi style. jenis letopkan kepala je dengan hayunkan dagu dia ke atas kiri dan kanan.
ngeri dengar bunyi prakkkk dia.
macam nak tercabut kepala. haih!

macam ni la sepupu aku tu naikkan dagu ke tepi pastu prakkkk!
fuuhhh

sebenarnya tu bukan bunyi tulang retak ke hape. cuma bunyi persendian tulang. Ada gas di bahagian sendi kita ni..masa kita letupkan jari tu, gas tu meletup dan terhasillah bunyi prakkk!

so tak ada lah kesan sampingan. tapi tapi tapi, kajian menunjukkan tabiat meletup-letupkan jari selama bertahun tahun akan merosakkan bahagian ligament (tulang yang menyambung antara tulang) dan melonggarkan tendon (tulang yang bersambung dengan otot). Dengan itu, kekuatan tangan akan menurun.

tambah-tambah pulak, bagi yang perempuan tak digalakkan buat sebab nanti sendi besar kat jari manis dan nanti tak muat masuk cincin. haihhh~!

macam mana la nak hentikan tabiat ni ya.
T_____T

haaa~ sebelum terlupa. tabiat membunyikan sendi jari ni makruh taw buat dalam masjid.

Lima belas hal untuk memuliakan masjid: 
1. Ucapkan salam ketika masuk ke dalam masjid jika orang-orang tidak sedang shalat atau membaca Al Qur’an atau berzikir. 
2. Dirikanlah shalat dua raka’at untuk memuliakan tempat ini (disebut Tahiyyatul Masjid), asalkan bukan pada salah satu dari ke tiga waktu dimana dilarang untuk shalat. Tiga waktu itu adalah ketika matahari terbit dan terbenam, dan ketika ia tepat berada di atas kepala di siang hari. 
3. Jangan sibuk membicarakan perniagaan di dalam masjid.
 4. Jangan mengeluarkan pedang/senjata.
 5. Jangan membuat pengumuman tentang barang-barang hilang. 
6. Jangan mengeraskan suara di dalam masjid. 
7. Jangan sibuk membicarakan urusan duniawi. 
8. Jangan bertengkar dengan orang lain. 
9. Jangan memaksakan diri diantara dua orang yang bersebelahan jika tidak cukup tempat. 
10. Jangan berjalan di depan seseorang yang sedang mendirikan shalat. 
11. Usahakan untuk tidak meludah atau membersihkan hidung di dalam masjid. 
12. Jangan membunyikan persendian tulang. 
13. Jangan bermain-main dengan bagian manapun dari tubuh. Terutama ketika mendengarkan Khutbah Jum’at. 14. Jagalah kebersihan dan jangan membawa anak-anak yang masih bayi atau orang gila ke dalam masjid. 
15. Sibukanlah diri dengan banyak-banyak berdzikir kepada Allah SWT. (Qurtubi) 

p/s : jari umpama jejari kentang. sapa ada cara nak kecilkan jari? nk bg jari runcing sket. hihi

Labels:


Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!