It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Saturday, March 17, 2012

Aroma Ikan Bakar, Pantai Jeram, Kuala Selongor memang da'boom! Restoran Makanan laut tersedap di selangor!


 dah cukup terliur?
kotam masak lomak.
kawwww beb!

 apa yang beratur berebut kemain nih??

 pilih ikan rupanya. 
nak makan, pilih sendiri dan tentukan nak makan ape.
mama ah paling expert nih :)
pilih mama jangan tak pilih 
^,^ 
 senarai harga makanan laut yang ada :)

 yang berjaya dirembat. nampak macam sikit kan?
tunggu nanti :P

 sementara tunggu makanan siap, jalan2 dulu keliling kedai.
cantiknya lah pondok buluh ni :))

 cantik memang cantik. tapi kena cas rm20 kalau nak makan kat situ. 
kami makan tempat biasa je..free of charge!
hihi

 ololo comelnyaaaa! :)
 haaaaaa! makanan dah sampai. banyak kan yang dapat. nak makan 4 perut besar 1 perut kecik je ni.
perut yang kecik tu aku lah.! haha! 
*t_____t*
dak dina lah yang kecik tu..
yela-yela..aku sedar diri. hihi

kepah masak sambal. yang ni memang terbaik! manis, pedas, semua ada!
dok jilat kuah je. 
eh eh.
behave aida behave. 
haha 
 ikan pari bakar. terbaik jugak! bau bakar dia memang tak leh lupa :)

udang goreng butter.
rosak diet! tapi tak pe lah. 
sekali sekalaaaa! :D sedap oiii~ 
 baru nak baca doa, dak dina dah ngap!
nampak sangat laponye.
teruja tengok banyak makanan le tuuuuu~ hehe

 ketam! nom nom nom
^____^

sudah beransur sikit. in progressss kata orang~ 
 taraaaaa!
licinnnnnnnnnnn!
kenyangnya sampai malam esok! 

ramai orang kat sini.
sebab benda sedap kan. mesti ramai je orang :)

ni tempat pepilih ikan tadi :)
banyak pilihan. nak kecik besor semua ada!
sangat sesuai makan dengan family.
murah pun murah!
gi usya balik semua makanan aku tadi.
haaa. plus air tembikai fresh sedap manis likat tu sejag,plus ais kosong sejag, dan plus sebiji kelapa muda,
total up semua sekali kira baru RM109.
murah an an an.

aku dah penah try makan seafood dekat bagan lalang n port klang. tapi yang kuala selangor ni memang champion! :) tak tipu punyaaaa! :)

 Pantai Jeram, Kuala Selangor, Selangor Darul Ehsan.
Opening Hours: 4.00 pm to 12.00am, 
Closed on Monday once every two weeks. 
For reservation :Tel. Number: 017-316 3117/019-2084452 


p/s : sharing is caring kan. :) pi la cuba makan kat sini. memang tak rugiiii :)

20 comments:

Farhana Jafri said...

waaa sedap! terliur tengok ketam masak lemak.. nanti nak try pergi situ la.. thanks share! ^^

aida4eva said...

welcome farhana jafri! :D sharing is caring~ g try. sedap nyumnyum nih :)

rocky said...

call xnak angkat pun no tuh....nak wat reservation...

aida4eva said...

rocky : bz lah agaknyaaa~ huhu..sy pn xtaw awkk~

Anonymous said...

sorry.no tel tu silap. 017 3163117 / 0192084452

aida4eva said...

tq anon~ sy dah betulkan..thanks for your info :)

Anonymous said...

Klu x reserve bleh ke?trus g je..

Jauharatu Dini Abdullah said...

aku dh terliur ni!!!!

Jauharatu Dini Abdullah said...

Makan sebanyak ni berapa bil nya??

Jauharatu Dini Abdullah said...

oh tak.baca abis.tq dear for sharing

Anonymous said...

Aku makan kt sini semalam, minta maaf la sapa yang kata sedap tu mmg takde deria rasa atau korang punya standard citarasa amat rendah.
Firstly, aku try pari bakar mmg tak bleh blah..kering,cili tak cukup,mcm nak hangus. Pastu, sotong masak kicap, shit..bau hanyir sotong tu.. Butter prawn, dah la kedekut telur, langsung xde rasa butter, tp udang mmg fresh. Ketam mcm sial, ntah masak apa rasa macam sos cili campur kicap, tak bleh blah..pemalas punya tukang masak, org pun tak ramai masa tu. Ikan kerapu masak stim, kuah langsung xde rasa,mmg cincai punya masakan tp ikan mmg segar. Lepas dah makan, bil dekat dua ratus. Aku rasa makan kt Klang takde mahal mcm ni.. Overall tempat ni, cantik pemandangan ja lebih. Masakan hampeh. Minuman ok. Harga memang cekik darah.. Sorry aku takan datang sini lagi maupun rekomen kt member.

aida4eva said...

anon : boleh je awk..sy pn xreserved pn dlu..just kalau bulan puasa tu penuh juga la :)

aida4eva said...

jauharatu dini : no biggies dearie :DD

aida4eva said...

anon : maaf kalau pengalaman awak tak seperti saya..mungkin dah tukar tukang masak, or kebtln ms tu dia buat tak sedap, wallahualam..sy cuma ckp based on experience sy je :)

Anonymous said...

x sedap langsung! org ramai tapi makanan x fresh lgsg..ikan hancing, udang busuk..masakan pun haremm..x sedap xpe tp jual semua bende yg dh busuk..mcm nk bg makan kucing..sblm jual tu rasa la wei makanan tu!

aida4eva said...

anon : mungkin ada hari2nya kot..buat aduan tak pada tokey kedai? harap dah buat aduan ye. sebab kalau kita marah2 je kat blkg, dorg pn xdpt improve dorg pnya service..

Azwan said...

Dah 2 kali pegi makan kt sini. 1st time saja2 try. 2nd time bwk parents in-law & co. Overall sedap. Particularly kalo pilih ikan siakap bakar sambal ori n sotong goreng tepung.

Si "anonymous" mmg nasib ko kurang baik kot time ko pegi. Ada baiknya ko komplen masa bayar. At least diorang bole improve. Tp ko punyer review kat sini bole tahan gak hancing bahasa ko yer. Ke macai dpt upah burukkan nama aroma ni. Peace yo! : )

Anyway, best of luck semua. Mlm ni aku nk pegi lagi utk kali ke 3. Nk bwk jiran sekali. Pegi ngan org tua best sikit sbb diorang pandai pilih ikan segar!

Bukakbukak said...

Azman
Cayalah Bro...

Tuk maklumat semua pembaca! Apa yg dikatakan oleh insan yg suka mencari Dosa ni adalah (anonymous) TIDAK BENAR belaka! Masuk hari ni da 5 kali kami sekeluarga makan di sini...memang sedap! Mungkin INSAN tersebut masa tu TAK SIHAT, kena Pulak masa tu masakan yg diminta memang citarasa TEKAK dia kurang bagus.
Saya tinggal di Seremban dan tiada masalah tuk kemari, sbb Puas Hati...

Anda datang dan cuba dulu! tak puas hati, anda boleh terus komen pada pengurus disini dan berikan komen anda...

Jom kita kesini bersama keluarga...Jom!

Fara Kecik said...

Sotong goreng tepung, ketam cili ok...butter prawn takyahla, baik srh msk lain...ikan kerapu sedap n manis...siakap stim biasa je, baik srh masak lain...pasni nak try ikan bakar lak, sbb ramai cakap ikan bakar best...ketam wajib dalam menu...

AkmaFaizal said...

Baru je pegi kat situ semalam. Makan sampai termuntah. Nasib yang last-last punya ratah. Hehe

Semua makanan yang saya makan tadi sedap2. Tak tau berapa harga sebab ibu mertuaku yang bayar. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...