It's Aida4eva Pengedar Herbalife Malaysia 0132858185
Nama/Name:
No. Telefon/Handphone Number :
Alamat email/Email Address:
Pekerjaan / Occupation :
Di mana anda tinggal/ Where do you live :
Pernahkah anda mendaftar sebagai ahli Herbalife dalam masa 2 tahun sebelum ini?/Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years?
Pilih perkara yang anda inginkan di bawah./Are you interested in any of below? Menurunkan Berat Badan / Lose weight
Menaikkan Berat Badan / Gain weight
Meningkatkan Kesihatan / Improve Health
Meningkatkan Tenaga / Improve Energy
Mencantikkan kulit / Improve Skin
Menjana Pendapatan Tambahan / Earn Extra Income
Catatan@maklumat tambahan yang membolehkan saya untuk membantu anda/Extra information that can help me to guide you :

This online form was provided by Freedback.

mengajar pendidikan jasmani sekolah rendah a.k.a BEST!
Saturday, October 1, 2011 | 3:16 PM | 7 comments

salam semua..
rasanya dah lama tak update.
sibuk sungguh rasanya mingguminggu lepas ni.
baru je balik dari camping kursus leftenan muda KRS di kuala kangsar 4h3m.
penat..penat..penat

hey, minggu lepas sebelum pegi camping tu aku sempat buat microteaching PJ.
alhamdulillah..setel satu keje. 
.................................................

pendidikan jasmani sangat best kalau cikgu PJ tu betul2 ajar kemahiran dan teknik yang betul2 pada murid. bukan hanya time pj, lepak tepi parit je tak pun guru pj soh cikgu lain masuk kelas dia.
pj selalunya ada 2 hari je dalam seminggu dan inilah masa untuk murid enjoy bersukan.


mula-mula kena la ajar memanaskan badan dan regangan dulu.

masa memanaskan badan, buat permainan kecil pun boleh, musang n ayam ke, polis sentri ke,


kemudian baru ajar kemahiran contohnya ajar menendang bola untuk permainan bola sepak.
ajar pun kena la betul teknik dan banyak demonstrasi. sekurang-kurangnya 3 langkah dalam ajar aktiviti menendang atau lain-lain kemahiran. 

 dah setel 3 langkah, barulah guru buat permainan kecil berdasarkan kemahiran yang diajar, so bila dah ajar menendang, permainan pun tak lain tak bukan, futsal lah :D

 yang second last, aktiviti menyejukkan badan selepas permainan kecil, masa ni guru boleh pasang muzik, baut pergerakan seperti rentak muzik mengikut arahan guru.


finally, lembaran kerja untuk murid ingat apa yang dah belajar dan uji murid mana yang mereka tak faham.

in the end, selepas kelas PJ, murid akan ceria macam ni


hmm..ada tak yang masa sekolah rendah dulu cikgu dia susun aktiviti PJ macam ni?
aku dulu tak de pun macam ni. kalau cikgu aku dulu wat aktiviti tersusun macam ni tiap-tiap kali PJ, mesti banyak dah kemahiran yang dapat. ni tak, taram je main apa2 selama ni tak tahu mana betul mana salah.

T____T

ha..ni la microteaching PJ yang aku dan bebudak minor PJ kena buat. masa orang lain jadi cikgu, kitaorng jd murid. so best la tiap2 time PJ main je kejenya. hehe

hey, saya cikgu aida. jom PJ :)

Older Post | Newer Post
Click Click ^.^


ContactUs Entries


Latest




Testimoni Saya, Pengedar Bebas Herbalife

Sila Jerit Sama-sama


Iklan Berbayar

free counter
Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!