It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Monday, August 1, 2011

RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..

salam ramadhan semua.
nak join segmen ramadhan mari klik header bawah ni secara berjaya.


Ceritakan pengalaman anda berpuasa ketika masih lagi 'berhingus' :

dulu masa mula-mula belajar puasa stat umo 4 tahun rasanya..sebab duduk dengan opah..sahur bangun dengan cergas sebab pagi-pagi dapat makan sedap-sedap. *kuat makan*. yang penting nak puasa tu mesti kena ada peneguhan ganjaran. contohnya opah cakap,  

'puasa taw, nanti opah belikan baju raya'.

kemain semangat puasa walaupun kadang-kadang tak larat tu tido je. tapi bila dah muka tak larat sangat, opah sendiri suruh bukak puasa. ye la..opah sayang cucu kan. kecik lagipun masa tu. hihi ..rindunya opah. AL-FATIHAH~

masa berbuka, paling peberet makan ni:

LEMAK KETAM NENAS BERSERAI versi pakcik MAT GEBU

(gambar xde..sebab aku guna wifi maktab..flickr kena block. HAHA..
*edited* gmbar atas ni pun alang2 jumpa dekat google..pak cik mat gebu punya jugak. terliur kan^^ )

lemak ketam. pehhhh! sedap woi. 

menjilat jari. makan banyak sampai tak payah sahur dah esok. HIHI

untuk resipi ni  KLIK SINI. cer try..hehe


16 comments:

Haris Kaito said...

dari blog abg ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik..he3... :)

JOM TERJAH SINI!!

azam said...

wow...kalau letak gambar ni kira lagi superb rasanya....hehehe lapar terus

Prince Halilintar said...

slmt berpuasa aida...lps ni boley la masak lemak ketam untuk wat juadah berbuka ye =)

aimie amalina said...

hehehhe
sedapnyeeee!
siap cite kene block x leh amik gambo ye..
kikiki
huuu..opah mang terbaeeekk kan!

DaYaH JeLitA said...

baru nak tanya mane gambar makanan.. huhu..saya pun join segmen nie..jom la singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Marina said...

suker masak lemak..ketam plak tu..dah terliur dah..hehe

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

kecur air liur weh!

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

kecur air mulut oi~

maszull said...

slm bestnya lauk lemak ketam...:)mama pun join gak...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

MiSs ChUbBy ChEeK said...

hahah...macam2 ragam kan...
trutama time nk sahur...
jenjalan dari segmen abang ben...
jom singgah sini..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

teha said...

siyes terliur tgk ketam tu..

''bidadariSIDIA'' said...

assalamualaikum,
dari blog abang ben ten :P

selamat berpuasa :)

jom singgah :)

http://bidadarisidiahuzaifah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala_01.html

''bidadariSIDIA'' said...

assalamualaikum,
dari blog abang ben ten :P

selamat berpuasa :)

jom singgah :)

http://bidadarisidiahuzaifah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala_01.html

SoLy SoLicious said...

wah...my feveret !!!...

Muaz Faris said...

Dari melayan blogging mengurangkan pahala di bulan Ramadhan Mubarak ini, saya dengan rendah dirinya mengajak kalian semua untuk join [segmen] Blogger Semarakkan Ramadhan (BSR)

Cik Ayu said...

singgah dr blog bang ben

jemput singgah blog Cik Ayu
http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...