It's Aida4eva

The common life of a homosapiens.

Sunday, June 26, 2011

Takdir Afina



syok cite ni. drama malam sabtu semalam.banyak pengajaran. menyampah pulak aku tengok mak mentua si afina lakonan Maimon Mutalib tu. memang menjadi sungguh. rasa macam nak tunjal2 je kepala dia. HAHA *emo*
Antara line dialog yang aku suka daripada akmal iaitu lakonan Nazim Othman sebagai suami kedua Afina ni:

1. mudah tersinggung adalah golongan yang mudah tewas

2. pakaian boleh menunjukkan dekat atau jauh kita dengan Allah s.w.t
  
TERBAEK! 

nak download link usya link bawah ni ek.
nak sinopsis pun gi usya link bawah ni gak :) 
(^___^)

p/s: sapa tengok ek semalam? aku suka sungguh tengok drama melayu pastu menyumpah-nyumpah pelakon yang bawak watak antagonis tu. HAHA

9 comments:

Anonymous said...

semalam sempat juga layan Takdir Afina. Mula-mula macam tak best. tapi bila dah klimaks tu baru semangat nak tengok.

banyak pengajaran dari cerekarama yang ditayangkan setiap hari sabtu kan.

cuma dua; fikir dan tidak fikir apa pengajarannya.

aida4eva said...

mira R: kan kan..mula2 mcm pelik je tb2 berkerusi roda..huhu..mmg terbaek!

filem mempengaruhi kehidupan kan kalau kita betul2 amek pengajarannya :D

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

Tengok jugak! Serious emo tgok cerita tu. And, ending dia agak sedih. Tpi tu la balasan kat Akmal pulak sebab dia biadab dengan mertua dia. Kesian Afina jadi mangsa.

hamzah ian said...

lama dah tak tgk tv.. hehe

sumaiyah mokhtar said...

selalu terlepas cerekarama :(

aida4eva said...

syafiqah: kan..emo melampau masa tu..huhu..kan..tapi susah gak kalau jd akmal tu kne pilih antara ibu sndr atau mertua..huhu

aida4eva said...

hamzah: aikkk? dok hostel ek? nasib bek tenet ada :D

aida4eva said...

sumaiyah: xpe2..try la donload kat link tu :D

[sutera kasih] said...

xda tgk hehe rugi2 !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...